Чим Омега-3 корисна для серця*
* На правах реклами
Жирні кислоти Омега-3 є різновидом поліненасичених жирів, які потрібні людині для будівництва клітин мозку і підтримки інших важливих функцій організму, зокрема, роботи серцево-судинної системи. Вони допомагають зберегти здоров'я серця, захистити від інсульту або покращити його роботу при вже діагностованих захворюваннях, таких як атеросклероз, ішемічна хвороба серця, ущільнення судин, підвищений холестерин.
Жирні кислоти Омега-3 повинні становити від 5% до 10% загальної кількості калорій, але вони не виробляються самостійно в організмі, тому належать до групи незамінних. Основне джерело — риба та морепродукти, а також насіння або олія льону, волоські горіхи, боби, яйця. Коли раціон харчування не компенсує дефіцит, потрібно вживати дієтичні добавки Омега-3, купити їх можна в аптеці.
Як жирні кислоти допомагають серцю та судинам
Поступаючи в організм, Омега-3:
- зменшує рівень тригліцеридів;
- знижує ризик розвитку нерегулярного серцевого ритму (аритмії);
- сповільнює утворення бляшок (речовини, що складається з жиру, холестерину та кальцію), які тверднуть та блокують артерії;
- знижує кров'яний тиск.
Скільки потрібно Омега-3
Американська кардіологічна асоціація (AHA) рекомендує з'їдати на тиждень мінімум 2 порції по 100 г риби таких сортів:
- лосось;
- скумбрія;
- тунець;
- форель;
- сардини.
- меленого насіння льону та лляної олії;
- волоських горіхів;
- насіння чіа;
- олії канолі;
- соєвої олії;
- соєвих бобів;
- тофу.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я.
ПЕРЕД ВЖИВАННЯМ ПРЕПАРАТУ ПРОКОНСУЛЬТУЙТЕСЯ З ЛІКАРЕМ.
Повернутися назад