DataLife Engine > новини / Новини України > П'ять причин обов'язково їсти кавуни, про які ви не знали

П'ять причин обов'язково їсти кавуни, про які ви не знали



Кавун є основним продуктом літа. Цей плід смачний, соковитий та неймовірно корисний для здоров'я. Кавун не тільки має солодкий смак без додавання цукру, але і є дуже поживним продуктом, багатим на вітаміни і мінерали.

Ось п'ять фактів про користь кавуна для здоров'я, які можуть здивувати навіть суперфанатів, пише Very Well Health.

{reklama}

Що ви не знали про кавуни


Ви можете їсти шкірку та насіння

Насправді, ви можете їсти кавунове насіння та кірки. Шкірка кавуна багата на клітковину і мікроелементи, такі як вітамін С і цинк. Ви також можете замаринувати шкірку або додати її в супи, рагу та печеню для додаткової поживної цінності.

Насіння плоду багате фосфором, калієм, білком, марганцем, фолієвою кислотою, корисними жирами, залізом та цинком, і це простий спосіб додати у страву більше клітковини.

Це супер зволоження

Підтримка водного балансу важлива цілий рік, але особливо в літні місяці, коли спекотно і ви більше потієте. Хоча питна вода є очевидним вибором для задоволення ваших щоденних потреб у рідині, це не єдиний спосіб гідратації.

Незважаючи на те, що це їжа, кавун насправді на 92% складається із води. Включення його до складу літніх страв та закусок допоможе уникнути зневоднення (що є ключем до оптимального здоров'я мозку, травної функції та терморегуляції).

Жовті кавуни – особливі

Зараз у магазинах продається велика кількість сортів кавунів, зокрема сорти з різнобарвною м'якоттю.

Наприклад, в кавуні з жовтою м'якоттю відсутня лікопін, речовина, що відповідає за звичайний чудовий червоно-рожевий відтінок плода.

Натомість кавун з жовтою м'якоттю містить вражаючу кількість іншого каротиноїду, званого бета-каротином. Вважається, що бета-каротин корисний здоров'ю, наприклад, допомагає знизити ризик захворювань очей. Кавун з жовтою м'якоттю також є чудовим джерелом вітаміну С.

Допоможе полегшити біль у м'язах

Є деякі дослідження, що певна амінокислота під назвою L-цитрулін може допомогти при хворобливості м'язів після тренування.

Кавун, особливо шкірка, є чудовим джерелом L-цитруліну. Хоча необхідні додаткові дослідження, щоб довести, що він має здатність боротися з хворобливістю м'язів, перекус скибочкою кавуна може бути освіжаючою закускою після тренування.

Підтримує фертильність

Однією з найдивовижніших якостей кавуна для здоров'я є фертильність.

Вживання кавуна було пов'язане з деякими факторами репродуктивного здоров'я, такими як найкраща якість сперми, покращення еректильної дисфункції.

Антиоксидантні та протизапальні властивості кавуна підтримують здоров'я всього організму.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад