DataLife Engine > новини / Новини Чернівців / Здоров'я > Все про розчинну каву: як вона виготовляється та що входить до складу

Все про розчинну каву: як вона виготовляється та що входить до складу


Кожного дня мільйони людей в світі починають свій ранок з чашки кави, а найпоширенішою є розчинна кава. Це пояснюється її зручністю та низькою ціною, оскільки вона не потребує варіння.

У цій статті ви дізнаєтеся, як роблять розчинну каву та чи є вона безпечною для щоденного споживання.

{reklama}

Виробництво розчинної кави базується на переробці кавових зерен, які втратили свій товарний вигляд. До них додають ароматизатори, сухе молоко та цукор. Зазвичай розрізняють три види розчинної кави: порошкоподібна, гранульована та сублімована.

Порошкоподібна розчинна кава є найдешевшою. Для її виготовлення кавові зерна дрібно подрібнюють та поміщають у вакуум. Крізь них проходять краплі рідини, і далі частинки зерен висушуються та перетворюються на порошок. Гранульована розчинна кава дорожча, ніж порошкова, хоча роблять її з того ж порошку: його повторно зволожують парою, і крупинки злипаються в гранули. Сублімована розчинна кава, що вважається найкращою серед видів розчинної кави, є найдорожчою з них. Кавові зерна перемелюють в пил і заморожують з водою, а потім за допомогою спеціального апарату з них роблять сухі плитки кави. Їх повторно перемелюють, і отримують крупинки більшого розміру, ніж порошок.

Розчинна кава може мати як користь, так і шкоду для здоров'я. Незважаючи на те, чи п'єте ви дешеву або дорогу розчинну каву, організм реагує на неї однаково.

Переваги розчинної кави полягають у тому, що вона дешевша натуральної, швидко готується і може допомогти вивести зайву воду з організму.

Але є багато негативних ефектів, пов'язаних із розчинною кавою:

- Розчинна кава швидше викликає психологічну залежність, ніж натуральна.
- Розчинний напій містить більше кофеїну, ніж кавові зерна, що може призвести до нервової системи розходження, дратівливості, нервовості та безсоння.
- Розчинна кава може підвищувати артеріальний тиск та сприяти розвитку хвороб серця і інфаркту.
- Регулярне вживання розчинної кави може призвести до вимивання кальцію з організму, що може призвести до проблем з колінами та болями в ліктях.
- Розчинна кава може подразнювати стінки шлунка і слизову, що може призвести до розвитку гастриту, виразок і підвищеної кислотності шлунка.
- Ароматичні і смакові добавки, які додають до розчинної кави, можуть негативно позначатися на здоров'ї.

Тож, якщо можливо, краще пити натуральну каву. Якщо ж ви все ж хочете випити розчинну каву, рекомендується робити це рідко.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад