Яку варильню поверхню краще вибрати: переваги популярних різновидів*
* На правах реклами
Замість великої комбінованої плити зручно використовувати варильню поверхню. Вона займає менше місця, підходить для встановлення в різних куточках кухні, має власну панель керування. Нагрівання конфорок варильної поверхні відбувається завдяки природному газові або електричній енергії. У кожного способу живлення — свої сильні сторони.
Електричні поверхні: особливості використання, фішки дизайну та головні плюси
Панелі на електриці мають безліч переваг. За принципом функціонування та особливостями конструкції їх ділять на чотири підвиди:
- Зі звичайним ТЕНом — гарний варіант, якщо бюджет обмежений. Можна знайти таку за низькою ціною;
- галогенні доцільно обрати, якщо хочеться мати в розпорядженні плиту, яка не тільки нагрівається швидко, а й остигає ледь не миттєво;
- зі стрічковим нагрівальним елементом (HiLight) — сучасне рішення, яке демонструє високу продуктивність і підходить для готування складних страв у посуді з різних матеріалів;
- індукційна варочна поверхня — найвигідніша в експлуатації. Вона використовує мінімальну кількість електроенергії та забезпечує швидке приготування страв.
- Безпечність. Ризик витоку газу власникам електроплит не загрожує.
- Стильний зовнішній вигляд. Дизайн мінімалістичний, без зайвих деталей.
- Зручне та сучасне керування. Ергономічна та чутлива сенсорна панель наявна у багатьох моделей.
- Точні налаштування. Температуру нагрівання легко "підігнати" до потрібного значення.
- Гнучкий діапазон цін. Можна обрати маленьку поверхню з ціною в межах 5 тисяч гривень, або ж дорогу функціональну панель за декілька десятків тисяч.
Газові варильні поверхні: на що здатні та чому мають попит
Плитка на газі — класика для домашньої кухні. Її головна перевага в незалежності від електрики. Вона не припиняє працювати під час планових відключень електроенергії, ні під час перебоїв через перевантаженість електромережі. Щоправда, експлуатація такої плитки доступна лише для абонентів централізованого газопостачання. Або для користувачів, готових регулярно купувати та використовувати газові балони.
Дизайн газової варильної поверхні специфічний, одна з його особливостей — фігурна решітка, яка забезпечує стійке положення посуду. Також наявні акуратні (здебільшого — однакові) механічні перемикачі, які також можна вважати "родзинкою".
Серед чеснот газових панелей:
- Швидке нагрівання та закипання. На відкритому вогні вода або будь-яка інша рідина закипає швидше, тому створення смаколиків займає мінімум часу.
- Вигода використання. Газу плита витрачає мало, тому приготування їжі обходиться дешево.
- Легке регулювання полум’я. Достатньо трохи повернути ручку, щоб зменшити або збільшити інтенсивність нагрівання.
- Сумісність зі всім посудом. Для газової варочної панелі не потрібно підбирати особливі каструлі та сковорідки.
Яку панель купити?
Вибір залежить від вподобань потенційного користувача, а також від умов на кухні. Для маленької кімнати зі слабкою системою провітрювання і без витяжки підійде настільна електрична чи індукційна плитка з 2 конфорками. Коли двох позицій для посуду недостатньо, знадобиться модель на 3 чи 4 конфорки.
Нестабільна робота електромережі, стара або неякісна проводка — вагома причина для купівлі газової плити. Вона не буде створювати додаткового навантаження на систему, тож пробки "вибиватиме" рідше. Якщо присутні побоювання також щодо стабільного доступу до газу, можна обрати комбіновану універсальну модель — з газовими та електричними конфорками.
Повернутися назад