DataLife Engine > новини > Як правильно готувати головоногих?*

Як правильно готувати головоногих?*

* На правах реклами

Головоногі – це клас молюсків, що налічує близько 800 видів. Всіх їх можна розділити на дві категорії: восьминогі (восьминоги) та десятиногі (кальмар та каракатиця). Ці морепродукти є не тільки смачними, але й дуже корисними для людини. Справжні любителі головоногих знають, що страви з ними є неймовірно смачними. Молюски мають свій ні на що не схожий смак, вони чудово поєднуються з різноманітними продуктами, а при правильному приготуванні й зовсім тануть у роті.

Щоб страва була дійсно смачною, принесла не тільки задоволення, а ще й користь, слід купувати виключно свіжих молюсків. Замовити їх можна в інтернет-магазині риби та морепродуктів Сідора. На вас чекає великий вибір свіжих морських жителів, серед яких ви знайдете й головоногих. Замовляйте необхідну кількість молюсків, щоб приготувати найсмачніші страви для ваших гостей та родини. Поки ви вирішуєте, що саме замовити, пропонуємо розігріти апетит рецептами з молюсками.



Як правильно готувати головоногих?


Найпопулярнішими головоногими для приготування різноманітних страв є восьминіг та кальмар. Але щоб не зіпсувати їжу, треба знати як правильно готувати ці морепродукти. Ми підготували декілька рецептів та секретів їх приготування, які вам точно знадобляться.

Восьминіг: рецепт з самої Італії


Що знадобиться:
  • Восьминіг – 600 г (можна брати 1 кг);
  • Помідори – 400 г;
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Перець чилі – 1 шт;
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Зелень – за своїм смаком;
  • Перець та сіль – за своїм смаком.
Перед початком приготування треба добре підготувати молюска. Під водою ретельно промийте кожне щупальце, видаліть весь бруд. Обов’язково позбудьтеся слизу, адже він може зробити смак м’яса більш солоним або навіть гірким. Слиз прибирають ножем, а потім ще раз промивають щупальця. Коли тушка не матиме слизу, потрібно відокремити щупальця від голови. Тепер необхідно зняти шкірку, але це зробити не просто так. М'ясо слід ошпарити кропом й потім очистити. Тепер можна переходити до приготування.

Кладемо восьминога у каструлю, туди ж додаємо нарізані на невеликі шматочки помідори, дрібно нарізаний перець чилі та часник, оливкову олію та зелень. Додаємо сіль та перець.

Каструлю слід накрити пергаментним папером та по краях обмотати нитками, щоб папір щільно прилягав до каструлі. Зверху накриваємо все кришкою та ставимо на невеликий вогонь на 40 хвилин. Після чого зніміть пергамент та кришку, готуйте страву до тих пір, поки соус не стане густим.

Восьминіг по-італійськи готовий! Смачного!



Салат з кальмаром та яблуком


Одним з найсмачніших представників головоногих, безсумнівно, є кальмар. Рецепт, що ми для вас підготували, дуже смачний, але разом з тим неймовірно простий. То ж для приготування нам знадобляться наступні продукти:
  • Кальмар – 3 тушки;
  • Яйця – 3 шт;
  • Свіжий огірок – 1 шт;
  • Зелене яблуко – 1 шт;
  • Лимон – 1 шт;
  • Оливкова олія – 2 ст. л;
  • Зелень.
Відваріть яйця. Відваріть кальмарів (варити тушки треба протягом однієї хвилини) та наріжте кільцями. Огірок та яблука наріжте соломкою. Подрібніть зелень. Зварені яйця слід розім’яти виделкою.

Для приготування заправки візьміть оливкову олію та додайте до неї сік з лимона. За бажанням можна додати трохи соєвого соусу.

Об’єднайте всі інгредієнти в одній посудині та заправте соусом. Дайте салату трохи часу настоятися й можна подавати до столу. Смачного!

Готуйте смачні страви з головоногими, насолоджуйтеся їхнім смаком та не забувайте, що свіжі морепродукти можна придбати на сайті Seadora!



Повернутися назад