Як вдома зробити корисне вершкове масло: Клопотенко поділився рецептом
Масло гхі вважається дуже корисним, завдяки наявності там поліненасичених жирів. Його можна приготувати з вершкового масла, але обов'язково жирністю 82,5%.
Легким рецептом поділився на своєму сайті відомий кулінар Євген Клопотенко.
{reklama}
"Масло гхі стало відомо завдяки стародавній медицині Аюрведі. Це очищене топлене масло, для виготовлення якого необхідно натуральне вершкове масло максимальної жирності – 82,5%. Масло гхі широко використовується в кухнях Південної Азії. Воно має приємний карамельний запах і на ньому можна смажити, бо горіти і диміти цей продукт починає при температурі 250 градусів за Цельсієм", - повідомив Клопотенко.
Ви можете використовувати його для смаження овочів, омлетів, стейків, робити зажарку для борщу.
Не забувайте про правила зберігання цього масла. Якщо ви готуєте цей продукт в вдома, то найкраще його зберігати в холодильнику до 3 місяців. Можна зберігати і при кімнатній температурі, але протягом одного місяця.
Інгредієнти
Для його приготування вам потрібно взяти два брикети вершкового масла 82,5% жирності.
Покроковий рецепт приготування
Підготуйте вершкове масло, сотейник, баночку і марлю. Розтопіть 2 пачки вершкового масла в сотейнику на середньому вогні. Потім треба зменшити вогонь до мінімуму, щоб воно не згоріло. Масло гхі має готуватися на повільному вогні 25-30 хвилин, щоб воно розшарувалося на 3 шари. Зніміть верхню піну з масла.
Щоб зрозуміти, що масло готове, подивіться на дно сотейника – на ньому буде осад.
Після процідіть масло гхі через 4 шари марлі. Остудіть і поставте в холодильник.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад