Як вибрати коробку для торта?*
* На правах реклами
Торт – це один з найсмачніших десертів, а також невід'ємний атрибут багатьох свят. Ці ласощі сьогодні готують не тільки в домашніх умовах, а ще й в різних кондитерських і кафе. Кулінари створюють справжні витвори мистецтва, які вражають погляд і смакові рецептори. Єдиним нюансом є дуже ніжна консистенція десертів, яку можуть зіпсувати різні зовнішні чинники. Особливо це стосується перевезення ласощів. Саме для цього важливо вибирати придатні коробки для тортів, які збережуть первозданний вигляд шедеврів.
Упаковки з картону
Ці зручні вироби є досить популярним варіантом, і на це є кілька причин:
- екологічний склад;
- міцність;
- відсутність конденсату;
- здатність утримувати форму;
- стильний зовнішній вигляд;
- відсутність впливу на смакові і зовнішні характеристики десертів;
- велика різноманітність форм, кольорів і розмірів;
- доступна ціна.
Саме тому їх використовують не тільки господині для домашньої випічки, а ще й професійні кондитери. Це можуть бути пекарні, авторські кондитерські, кафе і ресторани. Для виробництва картонних коробок застосовуються 2 види картону: гофрований і звичайний. Вибір вже залежить від особистих переваг кожного.
Пластикові коробки
Упаковка з легкого пластику теж широко використовується для зберігання тортів. Вона відрізняється зручністю в користуванні, прозорістю і стійкістю до вологи. У такій упаковці можна детально розглянути кондитерський виріб, і прийняти рішення про покупку. Але, пластикові коробки також мають кілька суттєвих недоліків.
Для їх виробництва використовується пластик, який визнаний шкідливим для навколишнього середовища, а в разі нагрівання може зіпсувати сам торт. Крім цього, пластикові коробки не підійдуть для зберігання ексклюзивних ласощів, зроблених за авторськими рецептами. Адже така упаковка часто асоціюється з масовим виробництвом.
Комбіновані ємності
Деякі виробники пропонують також "золоту середину" між полімерними і натуральними матеріалами. Це комбіновані коробки, які створюються з пластика і картону. Більшість з них має картонну основу і стінки, а верх виконаний з прозорого полімерного матеріалу. Таке поєднання має презентабельний вигляд, і добре зберігає властивості десертів. Але, мінус залишається все той же – шкідливість пластику.
Рекомендації з вибору
Після знайомства з основними видами коробок для тортів, у багатьох можуть виникнути деякі труднощі з вибором. Спростити завдання допоможуть кілька простих порад:
- обрана ємність повинна бути надійною, і забезпечувати повне збереження ніжних тортиків;
- окремо варто приділити увагу дизайну (це дозволяє залучати клієнтів у випадку з кондитерськими і кафе);
- всередині коробки повинні бути дотримані всі необхідні умови для зберігання і перевезення харчових продуктів (рівень вологості, тепла і т.д.);
- ємність повинна бути практичною, інакше вміст швидко втратить свій первісний вигляд.
Повернутися назад