DataLife Engine > новини > Продукти з мінусовою калорійністю: міф чи диво

Продукти з мінусовою калорійністю: міф чи диво


Їсти і не товстіти - це мрія тисяч людей по всьому світу. А ось їсти і худнути - звучить як справжня казка. В останні роки в інтернеті поширюється список продуктів з мінусовою калорійністю.

Багато людей шукають в ньому секрет харчування, який дозволяє худнути без зусиль, пише Уніан.

{reklama}

Звучить дуже заманливо, але чи дійсно це працює?

Продукти з негативною калорійністю - думка науки
У теорії, до цього списку відносяться продукти, на перетравлення яких організм нібито витрачає більше енергії, ніж містить сам продукт. Наприклад, ви з'їдаєте продукт на 50 ккал, а на перетравлення витрачаєте 100 ккал. В результаті після прийому їжі ви схудли на 50 ккал.

Однак висновки вчених розчарують бажаючих їсти і при цьому худнути. Щоб перетравити їжу, ми витрачаємо від 5 до 10% отриманої енергії. Теоретично можна знайти дуже низькокалорійний продукт, який довго перетравлюється. Однак немає авторитетних наукових досліджень, які підтверджують існування таких диво-продуктів.

Неможливо точно визначити, скільки саме енергії витрачає організм для перетравлення конкретного продукту. Це залежить від дуже багатьох факторів. Точну калорійність кожної страви встановити також не можна. Однак є продукти, калорійність яких після перетравлення майже наближається до нуля.

Список продуктів з дуже низькою калорійністю

Продукти, яким люблять приписувати негативну калорійність, звичайно, не володіють такими властивостями. Однак вашій фігурі вони точно не зашкодять. Вони дозволять вам залишатися ситими і при цьому не перебирати норму калорій. До таких продуктів відносять:

- селеру;

- яблуко;

- шпинат;

- гриби;

- броколі;

- редис;

- огірок.

Прискорити спалювання енергії з цих продуктів допоможуть фізичні тренування. По-іншому домогтися негативної калорійності, на жаль, неможливо.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram




Повернутися назад