DataLife Engine > новини > Вживання кокосової олії в їжу: вся правда про популярний продукт

Вживання кокосової олії в їжу: вся правда про популярний продукт

Вживання кокосової олії в їжу: вся правда про популярний продукт

Кокосова олія здобула свою популярність пару років тому багато в чому завдяки Instagram, де кожен другий блогер, який пропагує правильне харчування, щедро додавав цю ароматну олію собі в їжу.

Сформувалася досить поширена думка про те, що олія кокоса корисна і навіть веде до зниження ваги і поліпшення здоров'я в цілому. У 2019 році вчені Американської кардіологічної асоціації провели дослідження, пов'язане з користю і шкодою кокосової олії, і ось що вони з'ясували, інформує Ukr.Media.

{reklama}

На тлі інших рослинних олій кокосова виділяється за рахунок високого вмісту насичених жирів. Насичені жири, на відміну від ненасичених, дуже шкідливі для організму. Вони підвищують рівень холестерину і збільшують ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Так ось, одна столова ложка кокосової олії містить 14 г насичених жирів (в салі і вершковому маслі і то менше), в той час як денна норма — не більше 13 г.

Що відбувається з організмом, якщо зловживати насиченими жирами? Якщо коротко, нічого хорошого. Рівень ліпопротеїнів низької щільності, (ЛПНЩ) або, простіше кажучи, "поганого холестерину", різко зростає, що тягне за собою ряд неприємних наслідків.

ЛПНЩ може накопичуватися в артеріях, обмежуючи приплив крові до клітин організму. При регулярному надлишку насичених жирів, накопичені ЛПНЩ можуть закупорювати судини, ускладнюючи потік крові, що згодом може привести до серцевої недостатності і підвищити ризик виникнення інсульту.

Одним словом, кокосова олія користі для організму не несе абсолютно ніякої. Схуднути вона вам однозначно не допоможе, а ось негативні наслідки надасть — і набір ваги буде ще найбільш нешкідливим. Жири організму обов'язково потрібні, і відмовлятися від них не можна у жодному разі.

Як і у випадку з вуглеводами, треба лише чітко розуміти, які жири вживати можна, а які не можна. З рослинних олій, наприклад, дієтологи рекомендують вибирати оливкову, рапсову або лляну.

Так, приємного смаку і запаху кокосової олії вони не мають, зате організму принесуть тільки користь (якщо вживати їх знову ж в розумних кількостях).

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад