Австралійські вчені визначили небезпечну дозу кави
Кава - улюблений багатьма ароматний напій, з якого починається день, однак у всьому повинна бути міра, так і з цим напоєм.
Про небезпеку передозування кави розповіли вчені з Університету Південної Австралії. Зокрема, експерти проаналізували генетичну інформацію 350 тис. осіб від 37 до 73 років, пише Уніан.
{reklama}
Дослідники порівняли рівень споживання цими людьми кави протягом усього життя і концентрацію холестерину і жирів.
Вчені дійшли висновку, що чим більше людина п'є кави, тим в її крові вищий вміст жирів і холестерину. Це, в свою чергу, веде до розвитку захворювань серцево-судинної системи.
Виходячи з даних аналізів, австралійські експерти повідомили, що небезпечною дозою кави можна назвати шість і більше чашок на день. Вся справа в хімічній сполуці кафестолі, яка міститься в кавових зернах, саме вона підвищує рівень холестерину в крові.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад