DataLife Engine > новини > Експертка розповіла, скільки можна зберігати олів'є, холодець і шубу

Експертка розповіла, скільки можна зберігати олів'є, холодець і шубу

Експертка розповіла, скільки можна зберігати олів'є, холодець і шубу

До новорічних свят залишилися лічені дні і всі господині традиційно готуватимуть улюблені новорічні страви - салат олів'є, шубу, крабовий салат та інші закуски з майонезом. Важливо пам'ятати, що такі страви довго зберігати не можна, так-як можна зіпсувати собі новорічні свята і отруїтися.

Як каже мікробіолог Оксана Вольська стандартне новорічне меню взагалі не дуже безпечне для травлення. Мікробіолог радить відмовитися від "культу їжі" на Новий рік і віддати перевагу легким закускам або фруктам.

{reklama}

"Найбільш небезпечні салати, які заправлені майонезом і сметаною, рибні страви, а також солодощі, що зроблені з великою кількістю кремів і яєць. Я взагалі не рекомендую робити культ їжі з Нового року", - радить Вольська.

Експертка зазначає, що якщо все ж ви не уявляєте свято без салату Олів'є, запечіть овочі у фользі, а потім наріжте і зберігайте їх в холодильнику окремо від інших продуктів в контейнерах. Змішувати і заправляти їх потрібно безпосередньо перед вживанням.

Терміни зберігання новорічних закусок і салатів:

- Олів'є в заправленому вигляді - 4 години;

- салат Шуба - 24 години;

- салат з крабовими паличками - 24 години в заправленому вигляді, 48 годин без заправки;

- фаршировані яйця - 2-3 доби, але тільки за умови, якщо яйця були зварені круто не менше 15 хвилин і розібрані чистими руками;

- холодець - для закладів громадського харчування встановлена норма в 24 години, але холодець домашнього приготування може зберігатися 3-4 дні.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад