Як обрати червону ікру та який продукт не можна купувати: поради експертки

Очільниця відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кальдій попередила, що червону ікру не варто купувати в Інтернеті, оскільки там з більшою ймовірністю можна купити несправжній продукт.
Кальдій порадила, як вибрати червону ікру в Україні, і який продукт обходити стороною, повідомляє Главред.
{reklama}
Співрозмовниця зазначила, що ікру краще купувати у торгових мережах чи у фірмових магазинах, в яких продукт зберігають у холодильниках при правильному температурному режимі.
Експертка сказала, яку ікру не купувати:
Продукт, який "старше" 12 місяців;
Продукт з Російської Федерації (в Україні не можна продавати російські продукти) чи без маркування.
Професорка кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю Київського національного торговельно-економічного університету Олена Сидоренко повідомила, що неякісну червону ікру можна розпізнати за хлюпанням у баночці при струшуванні.
Експертка попередила, що така червона ікра шкідлива.
"Ікру, у якої закінчився термін зберігання, перефасовують, вона реалізується у баночках, часто за акційними цінами, як вироблена у цьому сезоні. Така ікра буде хлюпати при струшуванні, а в ікринок будуть тріснуті оболонки...", – поділилася Сидоренко.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад