DataLife Engine > новини > Рецепт теплого салату з грінками, сочевицею і беконом

Рецепт теплого салату з грінками, сочевицею і беконом

Рецепт теплого салату з грінками, сочевицею і беконом

Цей салат з хрусткими грінками, ароматним копченим беконом, пряною сочевицею і соковитим листям салату – те, що потрібно для осінньої вечері. Якщо ви хочете заощадити час, використовуйте консервовану сочевицю.

Салат із сочевиці з беконом і грінками

{reklama}

Час приготування: 20 хвилин

Калорійність: 298 ккал на 100 г

Інгредієнти:


2 зубчики часнику

1 пучок свіжого чебрецю

400 г зеленої сочевиці

125 г міксу салатного листя

1 ст.л. червоного винного оцту

2 ст.л. бальзамічного оцту

8 скибочок копченого бекону

1/2 батона білого хліба

Оливкова олія

Чорний перець, морська сіль.

Спосіб приготування:

Попередньо розігріти духовку і помістити туди дві тарілки, щоб вони були теплими при подачі.

Відварити сочевицю до готовності. Дати стекти зайвій рідині.

У каструлі з товстим дном розігріти трохи оливкової олії, додати туди дрібно нарізаний часник, чебрець і сочевицю. Обсмажувати близько 2 хвилин.
Помити і просушити мікс-салат.

У сочевицю додати винний оцет, сіль і перець. Накрити кришкою, щоб вона не охолола.

Для заправки змішати в баночці з кришкою бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль, перець. Добре струсити банку.

Бекон нарізати скибочками, обсмажити на сковороді.

Викласти на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.

У сковороду з жиром від бекону покласти нарізаний на великі шматочки хліб. Підсмажити.

Змішати бекон і грінки і поставити в духовку, щоб вони прогрілися.

Як подавати салат

Викласти сочевицю в миску з мікс-салатом. Струснути банку з заправкою, вилити її на гарячу сковороду і дати закипіти. Готувати 2 хвилини. Вилити заправку з миску з салатом, швидко перемішати. Потім додати грінки і бекон і знову перемішати.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад