Рецепт теплого салату з грінками, сочевицею і беконом
Цей салат з хрусткими грінками, ароматним копченим беконом, пряною сочевицею і соковитим листям салату – те, що потрібно для осінньої вечері. Якщо ви хочете заощадити час, використовуйте консервовану сочевицю.
Салат із сочевиці з беконом і грінками
{reklama}
Час приготування: 20 хвилин
Калорійність: 298 ккал на 100 г
Інгредієнти:
2 зубчики часнику
1 пучок свіжого чебрецю
400 г зеленої сочевиці
125 г міксу салатного листя
1 ст.л. червоного винного оцту
2 ст.л. бальзамічного оцту
8 скибочок копченого бекону
1/2 батона білого хліба
Оливкова олія
Чорний перець, морська сіль.
Спосіб приготування:
Попередньо розігріти духовку і помістити туди дві тарілки, щоб вони були теплими при подачі.
Відварити сочевицю до готовності. Дати стекти зайвій рідині.
У каструлі з товстим дном розігріти трохи оливкової олії, додати туди дрібно нарізаний часник, чебрець і сочевицю. Обсмажувати близько 2 хвилин.
Помити і просушити мікс-салат.
У сочевицю додати винний оцет, сіль і перець. Накрити кришкою, щоб вона не охолола.
Для заправки змішати в баночці з кришкою бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль, перець. Добре струсити банку.
Бекон нарізати скибочками, обсмажити на сковороді.
Викласти на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.
У сковороду з жиром від бекону покласти нарізаний на великі шматочки хліб. Підсмажити.
Змішати бекон і грінки і поставити в духовку, щоб вони прогрілися.
Як подавати салат
Викласти сочевицю в миску з мікс-салатом. Струснути банку з заправкою, вилити її на гарячу сковороду і дати закипіти. Готувати 2 хвилини. Вилити заправку з миску з салатом, швидко перемішати. Потім додати грінки і бекон і знову перемішати.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад