DataLife Engine > новини / Здоров'я > Фахівці розповіли, як пов'язані фруктові соки і розвиток раку

Фахівці розповіли, як пов'язані фруктові соки і розвиток раку

Фахівці розповіли, як пов'язані фруктові соки і розвиток раку

Солодкі напої, у тому числі фруктовий сік, значною мірою пов'язані з ризиком розвитку онкологічних захворювань.

Про це повідомили фахівці-медики з Institut National de la Sante et de la Recherche Medicale (Франція), пише Главред.

{reklama}

Дослідники виявили, що вживання 100 мілілітрів пакетованого фруктового соку щодня збільшує ризик раку на 12%. Вживання такої ж кількості газованих і цукровмісних напоїв було пов'язано з підвищенням ризику онкології на 19%.

Їхні колеги з французького Національного інституту здоров'я, які проводили дослідження, стверджують - результати їх дослідження не означають, що люди повинні відрізати фруктовий сік і подібні напої зі своєї дієти. Найкраще збалансувати їх споживання.

"Якщо ви час від часу вживаєте солодкий напій, це не буде проблемою, але якщо ви випиваєте хоча б один стакан в день, це може підвищити ризик декількох захворювань ‒ тут, можливо, раку, але також з високим рівнем докази, кардіометаболічні захворювання", - заявили вони.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад