DataLife Engine > новини > 3 рецепти домашньої рікотти, після якої Ви забудете про магазинний сир

3 рецепти домашньої рікотти, після якої Ви забудете про магазинний сир

3 рецепти домашньої рікотти, після якої Ви забудете про магазинний сир

Рікотта-смачне і корисне блюдо італійської кухні, історія якого почалася ще в бронзовому столітті. Ще тоді у людей були керамічні судини, створені для обробки молока при високих температурах. Згодом обсяги виготовлення сиру збільшилися, і виникло питання, куди ж дівати молочну сироватку, яка залишалася після приготування продукту.

Так і з'явилася Рікотта. Як і багато популярних страв, спочатку м'яка маса була їжею бідніших верств суспільства. Але в наш час цей сир вважається вишуканим делікатесом. Готують продукт із сироватки, козячого або овечого молока, інформує Ukr.Media.

{reklama}

Калорійність страви

Рікотта вважається дієтичним продуктом. У 100 г сиру міститься всього 174 калорії, а в знежиреному варіанті — близько 134. Тому любителі смачненького можуть сміливо дозволити собі цей продукт. Єдине протипоказання — індивідуальна непереносимість лактози, рідше — проблеми з серцем.

Користь для здоров'я

А ось корисних властивостей в італійського делікатесу дійсно багато. Він містить достатню кількість білків, калію, фосфору, вітаміни A, K, B. також рікотту часто застосовують в косметологічних процедурах для обличчя і волосся.

Основні властивості рикотти:

- зміцнення кісток і зубів;

- поліпшення зору;

- стимуляція роботи серцево-судинної системи;

- підтримка імунітету.

А тепер пропонуємо приготувати домашню рікотту, слідуючи найкращим і простим рецептами.

Рецепт 1: Класичний

Інгредієнти:

- сироватка — 5 л.

Рідину виливаємо в глибоку миску, накриваємо чистим відрізом тканини або рушником і залишаємо на добу в теплому місці.

Потім доводимо в каструлі до кипіння на сильному вогні, зменшуємо і періодично помішуємо.

Головне — не дати сирній масі, яка утворилася, закипіти. Коли згустків стане досить багато — застеліть друшляк щільною марлею і викладіть туди вміст каструлі.

Процідіть і залиште на годину.

Рецепт 2: Рікотта від Марти Стюартінг

- молоко — 1 л;

- вершки — 250 мл;

- лимон — 1 шт.;

- морська сіль — 0,5 чайної ложки.

З'єднайте молоко, вершки і сіль в каструлі з товстими стінками і доведіть до кипіння на середньому вогні.

Додайте сік лимона і помішуйте до тих пір, поки не почнуть з'являтися сирні грудочки.

Регулюйте температуру, щоб маса не перекипіла. Потім процідіть продукт через марлю або ситечко і відправте в холодильник.

Рецепт 3: Сир від Джеймі Олівера

- молоко — 2 л;

- рисовий або білий оцет-100 мл;

- морська сіль — 1 чайна ложка.

Молоко доводимо до кипіння на середньому вогні, додаємо сіль.

Коли почнуть з'являтися бульбашки, перемішуємо дерев'яною лопаткою і вливаємо оцет.

Потім вимикаємо вогонь і залишаємо на плиті на 15-20 хвилин.

Проціджуємо і віджимаємо зайву рідину.

Ось і все, домашня Рікотта готова. Вона буде прекрасно поєднуватися з хлібом, фруктами і вином. Зберігати сир можна не більше 3 днів в закритому контейнері і холодильнику.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад