DataLife Engine > новини > Лікарі розповіли про "слабке" місце найбільш популярної каші

Лікарі розповіли про "слабке" місце найбільш популярної каші

Лікарі розповіли про "слабке" місце найбільш популярної каші

Так повелося, що гречана каша визнана багатьма з нас царицею каш. Для одних, гречана каша — запорука здоров'я, для інших — просто смачний продукт. Цінність гречаної каші зростає в рази, якщо згадати, що в даному продукті міститься велика кількість мікроелементів і вітамінів групи В. Але чи так все добре з даним суперфудом?

Відповідь на це запитання дали гастроентерологи, інформує Ukr.Media.

{reklama}

"Розуміння того, як з продукту видобуваються поживні речовини, розкриває його особливу користь для організму. Так само як з багатьох інших каш, з гречаної каші витягти поживні речовини досить проблематично. Крім того, що організм людини повинен отримати білок з гречаної крупи, йому потрібно його ще переробити. Відомо, що протеїн рослинного походження складніше засвоюється людським організмом. Так само підраховано, що кількість амінокислот в даному продукті не є оптимальною, що знижує їх актуальність використання ", — поділилися гастроентерологи.

З точки зору дієтологів, харчова цінність гречаної каші буде значно знижена, якщо вживати її в солодкому варіанті. До того ж, всі інші каші, на їхню думку, і зовсім — марні.

Хоча, з даної ситуації вихід все ж таки є: просто в каші потрібно додати кокосові вершки, насіння, горіхи.

Поліпшить властивості каші додавання до неї риби, м'яса або яєчного білка. Всі ці компоненти можуть в рази збільшити користь будь-якої каші.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад