DataLife Engine > новини > Експерт розкрив цікавий факт щодо устриць

Експерт розкрив цікавий факт щодо устриць

Експерт розкрив цікавий факт щодо устриць

Кулінарний експерт Євген Клопотенко повідомив, що устриці в Україні не є іноземним делікатесом, здавна на частині території нашої країни вони були дешевою їжею, яку їли, щоб вижити.

Устриці – це не той продукт, який відображає традиційний раціон українця, оскільки вихід до моря наша країна має лише на півдні, розповів експерт в інтерв'ю НВ, пише Главред.

{reklama}

За його словами, в українській державі спеціально намагалися зменшити кількість споживання устриць.

"З давніх-давен устриці були дешевою їжею, яку вживали, щоб просто виживати. Коли не було що їсти, тоді їли устриці. Але їли протягом досить тривалого часу", – сказав співрозмовник.

Клопотенко додав, що кількість споживання устриць намагалися зменшити, коли з'явилися труднощі з їх вирощуванням.

"...Це були дуже умовні обмеження, скажімо, не їсти устриці в ті місяці, у назві яких є літера "н", наприклад. Це зробили спеціально для того, щоб зменшити кількість споживання устриць в Україні", – пояснив експерт.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад