DataLife Engine > новини > Не робіть цих помилок, коли заморожуєте ягоди та фрукти

Не робіть цих помилок, коли заморожуєте ягоди та фрукти

Не робіть цих помилок, коли заморожуєте ягоди та фрукти

Літо багато хто любить не лише за можливість поніжитися на морському березі і за пікніки на природі з друзями, але і за сезонні фрукти та ягоди. Їх смак такий неповторний, і навряд чи може зрівнятися з консервованою продукцією, тому хочеться продовжити ту свіжість на більш тривалий термін.

І в такому разі, оптимальним варіантом для фруктів і овочів стає заморозка, яка давно стала популярною у господинь, інформує Ukr.Media.

{reklama}

Такий метод не вимагає зусиль і якихось інноваційних технологій. Для заморозки знадобиться всього лише морозильна камера, контейнери або вакуумні пакети, різносортні плоди і знання про певні помилки, яких можна допустити у процесі заморожування.

Якщо знати про них заздалегідь, то можна в підсумку уникнути розчарувань. Ось, наприклад, найбільш поширені помилки, які роблять господині.

Навіщо обтяжувати себе сортуванням плодів?

Слід визнати, що такий підхід до заморожування є у величезної кількості людей. І дарма, адже не просто так придумали ті ж вакуумні пакети або спеціальні контейнери, які дозволять розфасовувати асортимент, не дають запахам поширитися і осідати на продуктах навіть при -18 градусів.

Навряд чи комусь припаде до душі ягода з присмаком риби або ж малина з ароматом цвітної капусти. Саме з цієї причини і в обов'язковому порядку слід перед завантаженням у морозильну камеру розподілити фрукти на порції, опісля помістити в окремий вакуумний пакет із застібкою або контейнер з кришкою.

Фахівці не рекомендують використовувати харчову плівку, оскільки при знижених градусах вона має властивість рватися.

Недотримання порційності

Чому так важливо заморожувати плоди порціями? Тому що така продукція не терпить розморожування з подальшим заморожуванням, адже так вона втратить не лише свій смак, структуру, а й придатність до вживання. Набагато зручніше і практичніше розподіляти плоди по пакетиках або контейнерах, виходячи з того, скільки ягід знадобитися для одного разу, наприклад, по 600-700 грамів.

Помили фрукти та ягоди — і відразу в морозилку

Саме так категорично не можна чинити з плодами. Перш ніж відправити їх у морозилку, обов'язково слід очистити їх від кісточок, листя, плодоніжок, промити під проточною водою і висушити. Тільки після того, як на фруктовій продукції не буде крапельок води, можна сортувати її. Якщо ж не дотримуватися цієї рекомендації, то доведеться задовольнятися суцільним шматком льоду.

Можна морозити всі ягоди і фрукти

Звичайно, заборонити заморожувати ті чи інші овочі, ніхто не має права. Але, якщо виходити з точки зору їх подальшої якості, смакових особливостей і презентабельного вигляду, то не слід експериментувати з динею, кавуном, фейхоа, карамболем.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад