DataLife Engine > новини > Спеції, які можуть нести як шкоду, так і користь для організму людини

Спеції, які можуть нести як шкоду, так і користь для організму людини

Спеції, які можуть нести як шкоду, так і користь для організму людини

Спеції звичні і незамінні в щоденному готуванні, проте деякі поширені в кулінарії прянощі можуть нести шкоду і небезпеку для здоров'я.

Фахівці розповіли, як організм взаємодіє з деякими видами спецій, і які з них можна використовувати без побоювань, інформує Ukr.Media.

{reklama}

Спеції, які можуть бути шкідливими і небезпечними для здоров'я деяких людей

Гвоздика є невід'ємним елементом приготування м'яса і риби, проте через її властивість викликати сонливість, фахівці радять бути з нею обережнішими.

Кориця є улюбленою добавкою для десертів багатьох господинь, деякі також додають пряність у свої напої. Фахівці радять бути з нею обережнішими, а причини побоювань полягають в методиці її видобутку і обробці.

Відзначається, що кориця магазинна, подрібнена в порошок, яка при цьому має низьку ціну, не може бути натуральною корицею. Залежно від країни виробництва, це може бути подрібнене листя або інші складові рослини.

Мускатний горіх у великій кількості може стати причиною утворення тромбів і судоми, тому слід вживати його в їжу дозовано.

Розмарин протипоказаний вагітним: нерідко лікарі акцентують увагу на його здатності викликати скорочення м'язів з подальшим ризиком передчасних пологів або викидня.

Гірчиця, гострий перець і часник не рекомендуються людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, бо вони можуть привести до утворення виразок і подразнення слизової оболонки кишечника.

Корисні спеції, які не несуть небезпеки організму

Існує також безліч спецій, які несуть користь для організму і можуть допомогти в зміцненні імунітету. Подібні продукти рекомендується вживати, враховуючи особливості свого здоров'я.

Кмин надає на організм і шлунково-кишковий тракт заспокійливу дію, завдяки якому поліпшується травлення і швидше проходять запальні процеси. Спецію рекомендують використовувати з жирною їжею, щоб полегшити процес її перетравлення.

Орегано багато господинь використовують рідко в повсякденно житті, проте фахівці відзначають пряність як одну з найбільш корисних. Завдяки сильній антибактеріальній дії, орегано може допомогти заспокоїти запальні процеси і налагодити травлення.

Імбир відомий своїми властивостями, завдяки яким він може допомогти зміцнити імунітет, позбутися паразитів і впоратися із захворюванням на етапі його розвитку. Лимонний чай з додаванням імбиру вважається ефективним засобом для зміцнення організму, проте людям, що страждають гастритом, захоплюватися даним продуктом не рекомендується.

Підвищити імунітет і збагатити організм вітамінами може допомогти солодкий перець. Завдяки насиченості різними корисними мінералами і мікроелементами, перець допомагає впоратися з сезонним дефіцитом вітамінів і зміцнити імунітет.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram




Повернутися назад