Лікарі назвали найшкідливіший маринад для шашликів: виділяє канцерогени
В Україні літо в самому розпалі, а також сезон вилазок на природу.
Природно, що багато українців люблять посмажити м'ясо на відкритому повітрі, але не багато хто замислюється, чим дуже шкідливо маринувати шашлик, пише adiotrek.rv.ua/
{reklama}
Дієтолог Ірина Морозова повідомила, що найбільш шкідливим маринадом для м'яса є майонез.
Якщо ви хочете залишатися здоровими, відмовтеся від цього соусу назавжди.
За словами фахівця з харчування, майонез при нагріванні перетворюється в канцероген.
Також у ньому величезну кількість жирів.
Зазначимо, що другим некорисним маринадом після майонезу є оцет. Він негативно впливає на шлунково-кишковий тракт і при частому вживанні викликає хвороби нирок.
Дієтологи також не рекомендують використовувати кефір як маринад для шашлику, всупереч думці, що він робить м'ясо ніжним.
У поєднанні з м'ясом кефір перешкоджає засвоєнню заліза і білка.
З цієї страви ви не отримаєте нічого корисного.
Дієтолог рекомендує використовувати для маринаду кмин, цибулю, зелень і трави.
Відзначимо, що в східній кухні вважається неприпустимим маринувати м'ясо у вині або в оцті. Кухарі вважають, що такі соуси вбивають смак м'яса.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад