Петрів піст 2020 в Україні: коли починається та що не можна їсти
У понеділок, 15 червня, починається багатоденний Петрів піст. Це один з двох літніх постів, який було встановлено на честь двох найбільш шанованих апостолів – Петра й Павла.
Також його називають Апостольський або Петропавлівський; у народі він отримав назву Петрівка. 2020 року Петрів піст триває 27 днів – до 12 липня.
{reklama}
Коли Петрів піст 2020 року
Початок Петрового посту не має за собою фіксованої дати. Так, починається він у понеділок, через тиждень після Трійці, після дев'ятого воскресіння після Великодня, а закінчується завжди в День Петра й Павла 12 липня.
Таким чином, 2020 року Петрів піст починається 15 червня, а тривалість його становить 27 днів.
Що не можна їсти в Петрів піст
Апостольський піст не є суворим, але, як і в будь-який інший піст, під час нього не можна вживати в їжу м'ясо, молоко, молочні продукти, яйця та страви з них.
Також бажано відмовитися від спиртного й утриматися від шкідливих звичок.
Що можна їсти в Петрів піст
Пісна трапеза може включати в себе овочі, зелень, крупи, гриби, ягоди, фрукти, сухофрукти, горіхи, мед і, відповідно, страви з цих продуктів.
У певні дні Петропавлівського посту дозволяється деяке послаблення, коли можна їсти рибу, морепродукти та випити трохи вина.
Щопонеділка в Петрів піст дозволено гарячу їжу без олії. У вівторок, четвер, суботу та неділю можна їсти рибу. По середах і п'ятницях слід дотримуватися суворого посту у вигляді сухоїдіння (можна пити воду, їсти хліб, сирі овочі, фрукти та ягоди).
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад