Ніжний сметанний пиріг до чаю — виходіть краще чізкейків
Сметанний пиріг виходить за виглядом і смаковими якостями трохи схожим на "Чізкейк".
Тільки смак у такого пирога більш ніжний і тонкий, та й на приготування йдуть досить недорогі продукти, інформує Ukr.Media.
{reklama}
Необхідні продукти:
Для тіста
- 300 грамів пшеничного борошна
- 200 грамів вершкового масла
- 1 куряче яйце
- 100 грамів цукру
- 5 грамів розпушувача
Для начинки
- 4 курячих яйця
- 450 грамів сметани
- 100 грамів цукру
- 4 грами ванільного цукру
- малина або інші ягоди (але можна без ягід — на відео нижче класичний рецепт без ягід)
Починаємо приготування:
1. У миску просіваємо борошно і натираємо в неї вершкове масло. Потім перетираємо все руками і додаємо цукор, розпушувач і куряче яйце. Все добре перемішуємо до однорідної маси.
2. Суміш збираємо у грудку, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 50 хвилин.
3. Готове тісто кладемо у форму і робимо дно і бортики майбутнього пирога.
4. Готуємо начинку — у сметану додаємо цукор, ванільний цукор і яйця. Все збиваємо до однорідної маси віночком.
5. Малину або інші ягоди викладаємо на тісто та виливаємо приготовлену сметанну суміш.
6. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30 хвилин, а потім даємо йому повністю охолонути, дістаємо з форми і подаємо до столу.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад