Названо спеції, які запобігають розвитку раку
Зокрема, щоб знизити ризик виникнення різних видів раку, медики рекомендують регулярно вживати вісім видів спецій.
Про це пише MBS.news.
{reklama}
Насамперед фахівці відзначають ефективність імбиру. Він містить гінгерол, який уповільнює темпи зростання ракових клітин у товстій кишці, а також у простаті і яєчниках.
Каєнський перець містить капсаїцин. Він зменшує ріст злоякісних клітин у передміхуровій залозі.
А ось у складі куркуми міститься багато куркуміну, який завдяки фенольним сполукам знижує ризик розвитку раку шлунка, легень і молочних залоз.
Орегано, на відміну від інших трав, не тільки сповільнює ріст ракових клітин, але й викликає їхню загибель. Відбувається це через кверцетин, який міститься в рослині. Орегано ефективне проти раку простати і товстої кишки.
Здатна зменшити ріст злоякісних утворень у легенях речовина міристицин, яка міститься в ефірному маслі петрушки. Також вона знешкоджує канцерогенні речовини з тютюнового диму. А ще в петрушці є апігенін, який зменшує розвиток пухлин.
Кофеїнова і розмаринова кислоти, які є у розмарині, теж здатні запобігти росту ракових клітин, викликаних вільними радикалами.
І нарешті в часнику містяться алліцин, флавоноїди і селен, які можуть зменшити ріст злоякісних утворень.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад