Смачна запіканка з гречаної каші — ліквідуємо запаси гречки
Гречка — одна з улюблених круп багатьох людей. Як смачно приготувати гречку відомо вже давно. Всі знають, що страви з гречки корисні як дорослим, так і дітям, інформує Ukr.Media.
{reklama}
Сьогодні ми покажемо вам рецепт смачної запіканки, основним інгредієнтом якої буде виступати гречана каша. Смачно, просто і не банально, може виступати варіантом смачного і корисного обіду для всієї родини.
Інгредієнти
- Гречка — 1 склянка (ємність 250 мл)
- Вода — 2,5 склянка (ємність 250 мл)
- Вершкове масло — 80 грамів
- Яйця — 2 шт. (великі)
- Сіль — за смаком
- Печінка куряча — 500 грамів
- Цибуля — 1 шт. (100 грамів)
- Морква — 1 шт. (100 грамів)
- Рослинна олія — 5 ст. л.
- Сіль, перець — за смаком
- Сир твердий — 100 грамів
- Сметана — 4 ст. л.
Приготування
1. Гречку варимо до готовності. У процесі варіння солимо за смаком.
2. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо їх на рослинній олії.
3. Печінку зачищаємо, ріжемо шматочками та обсмажуємо на рослинній олія до готовності. Солимо і перчимо за смаком.
4. Подрібнюємо блендером моркву, цибулю і печінку в однорідну масу.
5. У гарячу гречку додаємо вершкове масло і даємо охолонути.
6. Яйця збиваємо з сіллю і додаємо в гречку, перемішуємо.
7. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо половину гречки, на неї печінку і потім решту гречку. Шари ущільнюємо.
8. Сир натираємо на грубій тертці, додаємо сметану, перемішуємо і викладаємо зверху на запіканку.
9. Відправляємо запіканку в розігріту духовку на 180 градусів до утворення золотистої скоринки.
10. Готовій запіканці даємо постояти 15-20 хвилин і можна подавати порційно.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад