Як зробити домашній соус до шашлику: три прості рецепти
Соус для шашлику можна купити в магазині, а можна приготувати самостійно. Для цього вам знадобляться прості й доступні продукти.
У нашій добірці ви знайдете кращі рецепти соусів, які можна зробити до шашлику зі свинини або курки, а також до м'яса, приготованого на грилі.
{reklama}
Рецепт соусу до шашлику з помідор
Час приготування:
10 хвилин
Складові:
Помідора – 3 шт.
Велика червона цибулина – 1/3 шт.
Часник – 1 зубок
Рубана зелень (петрушка або кріп) – 2 ст. л.
Оливкова олія – 100 г
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Спосіб приготування:
Помити помідори, видалити зелені плодоніжки, нарізати на четвертинки, покласти в блендер.
Туди ж додати нарізану зелень, видавлений зубчик часнику, цибулю і оливкову олію.
Посолити, поперчити і збити в однорідну пюреобразную масу.
Білий соус до шашлику з курки
Час приготування:
5 хвилин
Складові:
Огірок – 1 шт.
Натуральний йогурт – 125 мл
Сік 1/4 лимона
Кілька гілочок м'яти
Сіль
Спосіб приготування:
Огірок за бажанням почистити і нарізати дрібними кубиками або натерти на тертці.
Зелень помити і порубати.
Змішати йогурт з огірком, м'ятою, сіллю і соком лимона.
Вірменський соус до шашлику
Час приготування:
10 хвилин
Складові:
Кінза – 1 пучок
Помідори у власному соку – 300 г
Часник – 5 зубчиків
Цибуля солодка – 1/2 шт.
Перець чилі – 1 шт.
Цукор, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Видалити насіння з перцю чилі, нарізати м'якоть кубиками.
Цибулю і часник почистити, довільно нарізати.
Зелень помити і крупно нарубати.
Скласти всі інгредієнти для соусу в блендер і збити.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад