DataLife Engine > новини > Рак вибирає по м'ясу: назване дуже шкідливе м'ясо, яке не можна їсти

Рак вибирає по м'ясу: назване дуже шкідливе м'ясо, яке не можна їсти

Рак вибирає по м'ясу: назване дуже шкідливе м'ясо, яке не можна їсти

Смажити м'ясо на "травневі" - добра традиція у наших пенатах.

Про це пише https://glavred.info/

{reklama}

Що може бути приємніше, ніж після зими й холодної весни поніжитися на траві, побродити у лісі, та, природно, спробувати головний травневий делікатес -

м'ясо з "димком" і запахом багаття.

Усе це є частиною нашого того, іншого, до-карантинного життя.

Оскільки карантин - це турбота про себе, то саме час дізнатися, які небезпеки приховує в собі наш з вами звичний і улюблений продукт - червоне м'ясо, щоб

тоді, коли все повернеться - бути у всеозброєнні, тому що попереджений - значить, озброєний.

Червоне м'ясо (яловичина, телятина, свинина, баранина) небезпечне для здоров'я, заявили вчені, які перевірили та проаналізували всі дослідження про м'ясо за останні роки.

Чесно кажучи, на фразі "м'ясо шкідливе" ви точно згадали шкільні підручники та повчання батьків, які розповідали в дитинстві про те, що без червоного м'яса

прожити не можна, адже воно насичує наш організм білком, калоріями й вітамінами групи В.

Так ось, знайте: червоне м'ясо - це щось на кшталт троянського коня, який як тільки потрапляє до нашого організму, починає йому шкодити.

Чому не можна їсти червоне м'ясо


Учені довели, що якщо в раціоні людини присутнє червоне м'ясо, то ця людина дуже сильно ризикує, і цілком може "отримати в подарунок" серцево-судинні

захворювання, діабет і рак.

Всі ці "болячки" здатні зіпсувати життя і навіть довести до смерті.

Відзначимо, в дослідженнях з харчування все частіше підкреслюється відмінність між необробленим червоним м'ясом і переробленим - беконом, сосисками,

ковбасою. У складі останніх - надлишок солі і інших шкідливих добавок, які підвищують ризик гіпертонії та інсульту.

Червоне м'ясо небезпечне й тим, що до його складу входить велика кількість насичених жирів. А ці жири - пряма дорога до серцево-судинних захворювань і діабету, тому якщо ви м'ясоїд - знайте, хвороби йдуть вам назустріч.

Чому червоне м'ясо шкідливе


У червоному м'ясі є гемове залізо, а воно "провідник" до інфаркту міокарда і "провокатор" раку прямої кишки, про що навіть повідомляли в ВООЗ.

Крім того, у Всесвітній організації здоров'я відзначили, що є фактичні дані, які прямо вказують на певний зв'язок між вживанням в їжу червоного м'яса і розвитком раку підшлункової залози і простати.

Запам'ятайте: чим темніше м'ясо, тим більше в ньому заліза.

Ризик раку також збільшують канцерогенні сполуки, які присутні в червоному м'ясі або утворюються під час його приготування за високих температур.

Якщо ви вірите тільки цифрам, то за найостаннішими оцінками Проекту "Глобальний тягар хвороб", незалежної наукової організації, вживання червоного м'яса

можна вважати причиною 50 000 випадків смерті від раку щорічно.

Яка доза червоного м'яса безпечна


Якщо вам хтось називає безпечну дозу червоного м'яса, то біжіть від такої людини якомога далі.

Річ у тім, що маса досліджень свідчать про те, що ризик зростає у міру збільшення кількості вживаного м'яса, проте наявні дані не дозволяють зробити

висновок щодо існування деякого безпечного рівня вживання – його просто нема.

Тобто краще червоне м'ясо взагалі не їсти.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад