DataLife Engine > новини > Як спекти ідеальну паску на Великдень 2020: головні секрети приготування та випікання

Як спекти ідеальну паску на Великдень 2020: головні секрети приготування та випікання

Як спекти ідеальну паску на Великдень 2020: головні секрети приготування та випікання

Для господині запорука гарного настрою на Великдень – вдало спечений святковий хліб (паска).

Про це пише glavred.info

{reklama}

Щоб паска вдалася та вийшла ідеальною, потрібно знати кілька секретів її приготування та випікання.

Як готується ідеальна паска 2020 року – ключові секрети приготування:


- Всі інгредієнти, які використовуються для приготування паски, повинні бути свіжими та якісними;

- Використовуються інгредієнти кімнатної температури, тобто, наприклад, не можна просто дістати яйця з холодильника та додати їх у тісто;

- Краще використовувати живі дріжджі. Якісні живі дріжджі світлі та мають приємний дріжджовий запах. Також можна використовувати сухі активні дріжджі;

- Ідеальна паска не вийде, якщо не заморочитися та не просіяти борошно кілька разів. Під час просіювання борошно насичується киснем, і випічка виходить більш повітряною. Борошно повинно бути сухим;

- Паски потрібно готувати у теплому місці, простежте, щоб не було протягів;Тісто на паски має підходити мінімум три рази – у вигляді опари, після того, як будуть додані всі продукти та проведений заміс, і після укладання в форми для випікання;

- Тісто має підходити при температурі близько 40 градусів;

- На приготованій опарі через 15 хвилин повинна з'явитися пінна шапка;

- Ідеальна паска може вийти, якщо тісто не зробити занадто тугим або занадто м'яким. Святковий хліб з дуже важкого тіста швидко стане черствим.


Як випікати паску – що потрібно знати:


- Форми для випікання потрібно заповнювати приблизно на третину;

- Перед випіканням духовку потрібно добре прогріти;

- Велика паска у духовці випікається при температурі 180 градусів приблизно 1 – 1,5 години, а маленька – 40 хвилин;

- Під час випікання паски не рекомендують відкривати дверцята духовки, але якщо верх святкового хліба почне підгоряти – обережно накрийте його пергаментом або фольгою;

- Готові паски краще не ставити, а покласти боком на рушник.

- Приготування паски досить складний процес, доводиться враховувати багато факторів, до речі, не варто забувати й про настрій – кажуть, тісто його "відчуває". Іноді паски не вдаються, є кілька причин чому це відбувається.

Можна припуститися помилки на декількох етапах – підготовка інгредієнтів, заміс тіста або випічка паски.

Також можна просто неправильно дістати паски з духовки або неправильно зберігати їх після приготування.

Чому паска не вдалася – що могло зіпсувати паску:


- Продукти, які були використані для приготування тіста, були неякісні або холодні;

- Не запрацювали дріжджі – на опарі не з'явилася пінна шапка, і тісто не підросло;

- Було прохолодно, і тісто не піднялося;

- Тісто не підросло через протяг;

- Тісто не піднялося через завелику кількості добавок – вважається, що на 1 кг борошна можна взяти 300 г сухофруктів;

- Тісто було дуже рідким, та святковий хліб вийшов пласким.

Здається, що етап випічка паски є найпростішим та зіпсувати щось майже неможливо, але це не так, потрібно теж знати кілька нюансів.

Як випікати паску в духовці, щоб святковий хліб вдався:


- Добре розігрійте духовку та переконайтеся, що немає протягів;

- Намагайтеся не відкривати дверцята духовки – через це паска може осісти.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад