Як спекти ідеальну паску на Великдень 2020: головні секрети приготування та випікання
Для господині запорука гарного настрою на Великдень – вдало спечений святковий хліб (паска).
Про це пише glavred.info
{reklama}
Щоб паска вдалася та вийшла ідеальною, потрібно знати кілька секретів її приготування та випікання.
Як готується ідеальна паска 2020 року – ключові секрети приготування:
- Всі інгредієнти, які використовуються для приготування паски, повинні бути свіжими та якісними;
- Використовуються інгредієнти кімнатної температури, тобто, наприклад, не можна просто дістати яйця з холодильника та додати їх у тісто;
- Краще використовувати живі дріжджі. Якісні живі дріжджі світлі та мають приємний дріжджовий запах. Також можна використовувати сухі активні дріжджі;
- Ідеальна паска не вийде, якщо не заморочитися та не просіяти борошно кілька разів. Під час просіювання борошно насичується киснем, і випічка виходить більш повітряною. Борошно повинно бути сухим;
- Паски потрібно готувати у теплому місці, простежте, щоб не було протягів;Тісто на паски має підходити мінімум три рази – у вигляді опари, після того, як будуть додані всі продукти та проведений заміс, і після укладання в форми для випікання;
- Тісто має підходити при температурі близько 40 градусів;
- На приготованій опарі через 15 хвилин повинна з'явитися пінна шапка;
- Ідеальна паска може вийти, якщо тісто не зробити занадто тугим або занадто м'яким. Святковий хліб з дуже важкого тіста швидко стане черствим.
Як випікати паску – що потрібно знати:
- Форми для випікання потрібно заповнювати приблизно на третину;
- Перед випіканням духовку потрібно добре прогріти;
- Велика паска у духовці випікається при температурі 180 градусів приблизно 1 – 1,5 години, а маленька – 40 хвилин;
- Під час випікання паски не рекомендують відкривати дверцята духовки, але якщо верх святкового хліба почне підгоряти – обережно накрийте його пергаментом або фольгою;
- Готові паски краще не ставити, а покласти боком на рушник.
- Приготування паски досить складний процес, доводиться враховувати багато факторів, до речі, не варто забувати й про настрій – кажуть, тісто його "відчуває". Іноді паски не вдаються, є кілька причин чому це відбувається.
Можна припуститися помилки на декількох етапах – підготовка інгредієнтів, заміс тіста або випічка паски.
Також можна просто неправильно дістати паски з духовки або неправильно зберігати їх після приготування.
Чому паска не вдалася – що могло зіпсувати паску:
- Продукти, які були використані для приготування тіста, були неякісні або холодні;
- Не запрацювали дріжджі – на опарі не з'явилася пінна шапка, і тісто не підросло;
- Було прохолодно, і тісто не піднялося;
- Тісто не підросло через протяг;
- Тісто не піднялося через завелику кількості добавок – вважається, що на 1 кг борошна можна взяти 300 г сухофруктів;
- Тісто було дуже рідким, та святковий хліб вийшов пласким.
Здається, що етап випічка паски є найпростішим та зіпсувати щось майже неможливо, але це не так, потрібно теж знати кілька нюансів.
Як випікати паску в духовці, щоб святковий хліб вдався:
- Добре розігрійте духовку та переконайтеся, що немає протягів;
- Намагайтеся не відкривати дверцята духовки – через це паска може осісти.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад