DataLife Engine > новини > М'ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м'ясного рулету та балику

М'ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м'ясного рулету та балику

М'ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м'ясного рулету та балику

Рулет зі свинини

Інгредієнти:

{reklama}

Свинина — 1,5 кг

Яйця — 2 шт.

Шпик — 70 г

Морква — 1 шт.

Часник — 4 зубчик

Сіль — по вкусу

Приготування:

Свинячу м’якоть у вигляді великого пласта товщиною приблизно 2 см вирівнюємо, рівномірно укладаємо на ньому дрібно нарізані шпик, моркву, часник, варені яйця. Звертаємо у вигляді рулету, перев’язуємо, відварюємо в підсоленій воді та охолоджуємо під пресом.

М'ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м'ясного рулету та балику


Балик з телятини

Інгредієнти:

Телятина (задня частина) – 1,5 кг

Морська сіль – 160 г;

Цукор – 125 г;

Мелена паприка – 12 г;

Чабер сушений – 3 г;

Мелений духмяний перець – 3 г;

Мелений коріандр – 5 г;

Вода – 40 мл

Приготування:

Обкачайте телятину у суміші цукру та морської солі, залиште у холодильнику на 3 дні. Протягом цього часу зливайте рідину, що виділятиметься з м’яса. Саму телятину періодично перевертайте з боку на бік.

Потім просушіть м’ясо паперовими рушниками. Змішайте мелений духмяний перець, чабер, мелений коріандр, паприку та воду. Натріть цією сумішшю телятину з усіх боків. Перекладіть на відріз марлі, складений у декілька шарів. Зав’яжіть кінці марлі, надавши м’ясу форму кулі.

Витримайте телятину у холодильнику 3 доби, потім підвісьте та сушіть у провітрюваному приміщенні ще 3 тижні за температури 10-14⁰С.
Зніміть з готового балика марлю. Наріжте тонкими слайсами.

М'ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м'ясного рулету та балику


Буженина в тісті

Інгредієнти:

Свинина (ошийок) — 600 г

Часник — 2 зубчик

Перець чорний (мелений) — за смаком

Сіль — за смаком

Тісто листкове (готове) — 500 г

Яйце – 1 шт.

Приготування:

Свинину ретельно миємо під холодною проточною водою, обсушуємо, натираємо сумішшю з солі, меленого перцю і подрібненого часнику. Кладемо в холодильник на 8 годин.

Сковороду добре розігріваємо і обсмажуємо підготовлене м’ясо до появи золотистої скоринки. Знімаємо з вогню і злегка охолоджуємо.

Розкачуємо тісто прямокутної форми, в центрі кладемо м’ясо. Зверху і знизу залишаємо порожнє місце по 5-10 см, з кожного краю – по 10 см. Бічні частини тесту нарізаємо по діагоналі по відношенню до шматка м’яса на смужки шириною 2 см.

Краї тіста змащуємо збитим яйцем. Верхній і нижній край загинаємо на шматок м’яса, а бічні смужки тесту складаємо поперемінно один на одного, щоб на поверхні шматка м’яса вийшла "косичка".

Випікаємо м’ясо в духовці при температурі 200 ° С протягом 30 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад