М'ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м'ясного рулету та балику
Рулет зі свинини
Інгредієнти:
{reklama}
Свинина — 1,5 кг
Яйця — 2 шт.
Шпик — 70 г
Морква — 1 шт.
Часник — 4 зубчик
Сіль — по вкусу
Приготування:
Свинячу м’якоть у вигляді великого пласта товщиною приблизно 2 см вирівнюємо, рівномірно укладаємо на ньому дрібно нарізані шпик, моркву, часник, варені яйця. Звертаємо у вигляді рулету, перев’язуємо, відварюємо в підсоленій воді та охолоджуємо під пресом.
Балик з телятини
Інгредієнти:
Телятина (задня частина) – 1,5 кг
Морська сіль – 160 г;
Цукор – 125 г;
Мелена паприка – 12 г;
Чабер сушений – 3 г;
Мелений духмяний перець – 3 г;
Мелений коріандр – 5 г;
Вода – 40 мл
Приготування:
Обкачайте телятину у суміші цукру та морської солі, залиште у холодильнику на 3 дні. Протягом цього часу зливайте рідину, що виділятиметься з м’яса. Саму телятину періодично перевертайте з боку на бік.
Потім просушіть м’ясо паперовими рушниками. Змішайте мелений духмяний перець, чабер, мелений коріандр, паприку та воду. Натріть цією сумішшю телятину з усіх боків. Перекладіть на відріз марлі, складений у декілька шарів. Зав’яжіть кінці марлі, надавши м’ясу форму кулі.
Витримайте телятину у холодильнику 3 доби, потім підвісьте та сушіть у провітрюваному приміщенні ще 3 тижні за температури 10-14⁰С.
Зніміть з готового балика марлю. Наріжте тонкими слайсами.
Буженина в тісті
Інгредієнти:
Свинина (ошийок) — 600 г
Часник — 2 зубчик
Перець чорний (мелений) — за смаком
Сіль — за смаком
Тісто листкове (готове) — 500 г
Яйце – 1 шт.
Приготування:
Свинину ретельно миємо під холодною проточною водою, обсушуємо, натираємо сумішшю з солі, меленого перцю і подрібненого часнику. Кладемо в холодильник на 8 годин.
Сковороду добре розігріваємо і обсмажуємо підготовлене м’ясо до появи золотистої скоринки. Знімаємо з вогню і злегка охолоджуємо.
Розкачуємо тісто прямокутної форми, в центрі кладемо м’ясо. Зверху і знизу залишаємо порожнє місце по 5-10 см, з кожного краю – по 10 см. Бічні частини тесту нарізаємо по діагоналі по відношенню до шматка м’яса на смужки шириною 2 см.
Краї тіста змащуємо збитим яйцем. Верхній і нижній край загинаємо на шматок м’яса, а бічні смужки тесту складаємо поперемінно один на одного, щоб на поверхні шматка м’яса вийшла "косичка".
Випікаємо м’ясо в духовці при температурі 200 ° С протягом 30 хвилин.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад