DataLife Engine > новини / Здоров'я > П’ять причин частіше їсти волоські горіхи

П’ять причин частіше їсти волоські горіхи

П’ять причин частіше їсти волоські горіхи


Волоський горіх – корисний дар природи.

Тому він обов’язково повинен бути в щоденному раціоні харчування людини.

{reklama}

Регулярне вживання волоських горіхів зменшує ймовірність розвитку раку простати і раку молочної залози. За деякими даними, систематичне вживання волоських горіхів дозволяє зменшити ймовірність розвитку раку простати на 30-40% і раку молочної залози на цілих 50%!

У волоських горіхах міститься велика кількість амінокислоти аргініну, що добре позначається на роботі судин і знижує ймовірність розвитку серцево-судинних патологій. Водночас при герпетичній інфекції вживання великої кількості аргініну небажане, оскільки ця амінокислота при всмоктуванні в кров конкурує з іншою амінокислотою, лізином, яка сприяє усуненню вірусу герпесу. Тому при герпесній інфекції споживання горіхів слід обмежити.

Волоські горіхи містять омега-3 альфа-ліноленову кислоту, яка має виражені протизапальні властивості і запобігає утворенню патологічних тромбів. Дієта з високим вмістом альфа-ліноленової кислоти знижує ймовірність серцево-судинних патологій на 50%.

Волоський горіх цінний і своїм унікальним антиоксидантним складом. Вони захищають організм від дії вільних радикалів, знижують ризик атеросклеротичних змін в судинах, а також володіють вираженими протизапальними властивостями.

Жирнокислотний склад волоських горіхів добре впливає на протікання метаболічних процесів у людей з 2 типом цукрового діабету. Дослідження показують, що вживання чверті склянки волоських горіхів покращує вироблення інсуліну і знижує рівень цукру в крові.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад