DataLife Engine > новини > Як смачно приготувати рибу: три цікавих рецепти

Як смачно приготувати рибу: три цікавих рецепти

Як смачно приготувати рибу: три цікавих рецепти


Смажені карасі у сметані

{reklama}

Інгредієнти:

Карасі 6 шт.

Сметана 300 г

Масло вершкове 50 г

Борошно 100 г

Рослинна олія 100 г

Сіль за смаком

Перець за смаком

Приготування:

Беремо невеликі карасики з орієнтовною вагою по 150 г. Ретельно чистимо від луски. Плавники можна зрізати, а можна залишити. Розрізаємо тушки карасів, вичищаємо нутрощі, акуратно видаляємо зябра. Промиваємо карасиків під проточною водою.

Промиту рибу викладаємо на паперові рушники, які вберуть зайву воду. Це важливо, адже до непросушеної риби прилипне забагато борошна.

У ступку висипаємо 0,5 чайної ложки солі та 7–10 горошин перцю. Ретельно розтираємо спеції та натираємо ними карасів. Викладаємо рибку на тарілку та залишаємо маринуватися протягом 20 хвилин.

Ставимо пательню на середній вогонь, виливаємо рослинну олію та добре прогріваємо її. Замаринованих карасиків обвалюємо у пшеничному борошні та обсмажуємо по черзі до золотавої скоринки.

Беремо форму для запікання, змащуємо її вершковим маслом. Викладаємо карасиків в один шар, щоб риба гарно пропеклася. Зверху на рибку викладаємо сметану. Жодних спецій додавати не варто. Залишаємо форму з рибою на 20 хвилин за кімнатної температури, щоб сметана рівномірно розподілилася між тушок.

Розігріваємо духовку до 230 градусів та ставимо рибу запікатися на 30 хвилин. Цього часу достатньо, щоб карасі гарно пропеклися і вкрилися смачною золотавою скоринкою.

Готові карасі викладаємо на велику тарілку та подаємо до столу. Прикрасити страву можна дрібно порізаною зеленню: кропом чи петрушкою.

Страву краще смакувати теплою, доки зберігається хрустка скоринка. На гарнір можна приготувати запечену картоплю або пюре з горошку. Смачного!

Як смачно приготувати рибу: три цікавих рецепти


Риба на овочевій подушці

Інгредієнти:

Овочева суміш 400 г

Рибне філе 200 г

Борошно 2 ст. л.

Масло 15 г

Яйця 2 шт.

Сметана 2 ст. л.

Тертий сир 20 г

Зелень за смаком

Сіль та спеції за смаком

Приготування:

Суміш відварити у підсоленій воді 5‒7 хвилин. Рибне філе посолити, посипати борошном і смажити на помірному вогні. На дно форми викласти відварені овочі, а зверху — обсмажені шматочки рибного філе. Збити яйця, додати сметану, посолити і приправити за смаком, рівномірно вилити у форму, зверху посипати тертим сиром і запікати 10‒15 хвилин у розігрітій духовій шафі або 5‒7 хвилин у мікрохвильовій печі.

Як смачно приготувати рибу: три цікавих рецепти


Скумбрія із зеленим горошком у мультиварці

Інгредієнти:

Скумбрія 400 г

Зелений горошок заморожений 200 г

Цибуля ріпчаста 1 шт.

Помідори чері 8 шт.

Червоний солодкий перець 1 шт.

Біле столове вино 4 ст. л.

Олія оливкова 50 г

Петрушка 1 пучок

Сіль, перець за смаком

Приготування:

Для початку миємо рибу, чистимо, ретельно видаляємо усі кістки та плавники. Нарізаємо філе на шматочки шириною 3–4 см. Солимо, перчимо, залишаємо маринуватися протягом 20 хвилин.

Заморожений горошок кидаємо у киплячу воду, варимо протягом 5 хвилин. Він має стати м’яким, але не розсипатися. Виймаємо горошок в окрему миску та відставляємо в сторону. Миємо та нарізаємо овочі: перець — соломкою, а помідори чері — навпіл.

Розігріваємо сковорідку, виливаємо невелику кількість олії та обсмажуємо скумбрію. Перекладаємо рибку на тарілку. На тій же сковорідці по черзі обсмажуємо ріпчасту цибулю та солодкий перець. Овочі бажано трохи підсолити.

Підготувавши всі компоненти, переходимо до запікання. На дно мультиварки викладаємо солодкий перець, потім помідори, зверху — скумбрію. Краще, щоб всі шари буди розподілені рівномірно. Зверху на рибу висипаємо зелений горошок та підсмажену цибулю, поливаємо білим вином. Готуємо страву в режимі "Запікання" протягом 30–40 хвилин. Під час подачі на стіл посипаємо скумбрію зеленню.

Смачного!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад