DataLife Engine > новини > Надзвичайно ніжна паста: три смачні рецепти

Надзвичайно ніжна паста: три смачні рецепти

Надзвичайно ніжна паста: три смачні рецепти

Паста "Карбонара"

Інгредієнти:

{reklama}

Тальятелі (локшина у формі широких смужок),

оливкова олія,

бекон,

яйця,

пармезан,

вершки (33%)

мускатний горіх,

чорний мелений перець.

Кількість продуктів обираємо на свій розсуд, залежно від кількості порцій.

Приготування:

На сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо нарізаний тонкими смужками бекон, трошки обсмажуємо. У мисці змішуємо яйця, тертий сир пармезан, вершки (33%), мускатний горіх і трішки чорного меленого перцю. Збиваємо цю масу до однорідності.

Відварюємо тальятелі (локшина у формі широких смужок) у підсоленій воді упродовж 6 хвилин.

Відціджуємо пасту і викладаємо у сковорідку з беконом. Трохи смажимо усе, помішуючи. Тонкою цівкою, помішуючи, вливаємо сирно-яєчну суміш в пасту. Перемішати і подавати гарячою.

Надзвичайно ніжна паста: три смачні рецепти


Зелена паста з пармезаном

Інгредієнти:

200 г борошна,

2 яйця,

100 г шпинату,

сіль за смаком,

100 г пармезану.

Приготування

Спочатку відокремлюємо листя свіжого шпинату від стебла, промиваємо і бланшуємо в окропі 3 хвилини. Бланшований шпинат відкидаємо на друшляк, добре відтискаємо, зайва волога нам не потрібна! Бланшований шпинат і сире яйце змішуємо в блендері, поки маса не стане однорідною.

Висипаємо на стіл борошно, в центр вливаємо зелену масу. Розрахунок інгредієнтів завжди однаковий: на 100 г борошна одне яйце. Оскільки пасту готуємо з додаванням шпинату, то друге яйце замінює рівна за вагою порція шпинату. Вимішуємо тісто доти, поки воно не перестане приклеюватися до столу. Потім загортаємо його в плівку і кладемо відпочити на 30 хвилин в холодильник.

Присипаємо стіл борошном. Ділимо тісто навпіл. Розкачуємо кожну частину в довгий і тонкий прямокутник, шириною зі качалку, а довжиною близько 80 см. Згортаємо рулет з тіста, нарізаємо тоненькими смужками. Даємо пасті підсохнути кілька хвилин і вона готова до відварювання. Пасту відварюємо упродовж 8 хвилин. Відціджуємо, в гарячу пасту вливаємо трошки оливкової олії і присипаємо пармезаном.

Надзвичайно ніжна паста: три смачні рецепти


Паста "Болоньєзе"

Інгредієнти:

400 г локшини,

150 г яловичого фаршу,

100 г свиного фаршу,

1 велика морквина,

стебло селери,

2 цибулини,

60 г томатної пасти,

1/2 склянки червоного вина,

30 мл оливкової олії,

20 г вершкового масла,

0,5 л води,

1 лавровий лист,

80 г твердого сиру

Приготування:

Овочі миємо і очищуємо. Нарізаємо селеру, цибулю і моркву кубиками. У глибокій каструлі розігріваємо оливкову олію і масло. Викладаємо і обсмажуємо овочі на сильному вогні декілька хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріли. Додаємо фарш і добре обсмажуємо. Вливаємо вино і томатну пасту.
Ретельно перемішуємо і зменшуємо вогонь. Солимо і перчимо.

Вливаємо воду або овочевий бульйон, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні протягом години. Відварюємо пасту (локшишну у формі широких смужок) упродовж 6 хв. Викладаємо в глибоку сковороду і додаємо рагу. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо хвилину. Викладаємо на тарілку і посипаємо тертим сиром.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад