Як визначити вагу продукту без ваг: лайфхаки для тих, хто худне
Зважування порцій і розрахунок калорій – один з важливих пунктів в процесі схуднення. Але не завжди є під рукою ваги, так і інший раз зовсім не хочеться ускладнювати собі життя. У такому випадку на допомогу прийдуть прості лайхаки від експерта по схудненню і правильному харчуванню Каті Медушкиной, які опублікувала на сторінці в instagram.
Фахівець зазначила, що вимірювання "на око" вона не вітає, але деколи дійсно необхідна паличка-виручалочка на випадок відрядження або якщо у відпустці манить шведський стіл, і треба якось орієнтуватися в гастрономічному достатку. Але якщо ви хочете скинути зайві кілограми, то без ваг і підрахунку калорій не обійтися.
{reklama}
Правило руки
⠀
Уявіть, що шлунок - це ваш стиснутий кулак.
Приблизний обсяг, який потрібно з'їдати:
Білкова частина (м'ясо/птиця/риба/сир/) - ваша долоня БЕЗ пальців (80-100 м)
Вуглеводна частина (в готовому вигляді) - долоню (150-180 г)
Жири (масло/горіхи/яєчний жовток/сир) - великий палець (10-15г)
Овочі - дві сполучені долоньки (150-200 р)
Десерт (фрукти або ягоди) - жменя або один фрукт на порцію Фруктами ми не замінюємо прийоми їжі!
Правило тарілки
Подумки розділіть тарілку на 4 частини. Якщо це обід, то половина тарілки повинна бути відведена під овочі, одна четверта — на білкові продукти і ще одна четверта — на складні вуглеводи. На вечерю місце вуглеводів займають овочі.
⠀
Крім їжі не забувайте контролювати кількість води - від 6 склянок на день.
⠀
Краще всього складати меню відразу на день, а краще декілька. Упакуйте порційно і, по можливості, беріть з собою обід і перекуси, так ви будете впевнені в кількості з'їдених калорій і в якості їжі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад