Як зварити смачне варення з кавуна і дині: смачні рецепти на зиму
Прилавки зараз просто ломляться від кавунів і динь. Ці плоди можна їсти свіжими, готувати з них салати, десерти та напої. Ми розповімо, як зробити з кавуна і дині смачні варення та джеми на зиму.
Для заготовок ідеально підійде кавун вагою 5-7 кілограмів. Смуги на ягоді мають бути яскравими, а пляма – насичено-жовтого або темно-оранжевого кольору. Хвостик – сухуватим. Обов'язково постукайте по кавуну: якщо звук ніби вібрує, він стиглий.
{reklama}
Чим спіліша диня, тим більше в ній накопичується ароматичних речовин. Дозріла диня буквально пахне. Запах, який вона виділяє, – суміш запахів ананаса, ванілі, груші. По дині, як і по кавуну, потрібно ляснути долонею: якщо звук глухий, вона стигла (у кавунів навпаки – звук має бути дзвінким).
Джем з кавуна і червоної смородини
Час приготування: 1 година
Складові:
850 г червоної смородини
850 г кавуна
500 г цукру
Рецепт приготування:
Ягоди переберіть, зніміть з гілочок і добре помийте. Розітріть разом з цукром.
М'якоть кавуна дрібно наріжте і додайте до перетертої смородині.
Поставте на вогонь і варіть близько 40 хвилин. Дайте ололонути і протріть через сито.
Перелийте джем в підготовлені банки і закрийте кришками.
Варення з кавунових шкірок
Час приготування: понад 3 години
Складові:
1 кг кавунових шкірок
1.2 кг цукру
0.5 ч.л. меленої кориці
цедра і сік половини лимона
Рецепт приготування:
З кавунових шкірок зніміть жорсткий верхній шар. Білу м'якоть ретельно промийте і наріжте кубиками. Кожен шматочок проколіть виделкою.
Засипте цукром, перемішайте і залиште на 10-12 годин.
Поставте на вогонь і варіть 10 хвилин на середньому вогні. Зніміть з плити і охолодіть.
Додайте мелену корицю, лимонний сік і терту цедру. Варіть варення ще 2 рази по 10-15 хвилин. Готові кавунові кірки повинні стати прозорими.
Перелийте варення з кавунових шкірок у стерилізовані банки і закрийте. Зберігайте в сухому прохолодному місці
Динний джем з яблучним соком
Час приготування: 1 година
Складові:
850 г м'якоті дині
850 г цукру
220 мл яблучного соку
Рецепт приготування:
Диню помийте, обсушіть і очистіть від шкірки. Розріжте навпіл і видаліть насіння. М'якоть наріжте кубиками.
Складіть диню в миску або каструлю, додайте яблучний сік. Доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин.
Потім додайте цукор і варіть в один прийом до загустіння. Перелийте джем в стерилізовані банки і закрийте.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Для заготовок ідеально підійде кавун вагою 5-7 кілограмів. Смуги на ягоді мають бути яскравими, а пляма – насичено-жовтого або темно-оранжевого кольору. Хвостик – сухуватим. Обов'язково постукайте по кавуну: якщо звук ніби вібрує, він стиглий.
{reklama}
Чим спіліша диня, тим більше в ній накопичується ароматичних речовин. Дозріла диня буквально пахне. Запах, який вона виділяє, – суміш запахів ананаса, ванілі, груші. По дині, як і по кавуну, потрібно ляснути долонею: якщо звук глухий, вона стигла (у кавунів навпаки – звук має бути дзвінким).
Джем з кавуна і червоної смородини
Час приготування: 1 година
Складові:
850 г червоної смородини
850 г кавуна
500 г цукру
Рецепт приготування:
Ягоди переберіть, зніміть з гілочок і добре помийте. Розітріть разом з цукром.
М'якоть кавуна дрібно наріжте і додайте до перетертої смородині.
Поставте на вогонь і варіть близько 40 хвилин. Дайте ололонути і протріть через сито.
Перелийте джем в підготовлені банки і закрийте кришками.
Варення з кавунових шкірок
Час приготування: понад 3 години
Складові:
1 кг кавунових шкірок
1.2 кг цукру
0.5 ч.л. меленої кориці
цедра і сік половини лимона
Рецепт приготування:
З кавунових шкірок зніміть жорсткий верхній шар. Білу м'якоть ретельно промийте і наріжте кубиками. Кожен шматочок проколіть виделкою.
Засипте цукром, перемішайте і залиште на 10-12 годин.
Поставте на вогонь і варіть 10 хвилин на середньому вогні. Зніміть з плити і охолодіть.
Додайте мелену корицю, лимонний сік і терту цедру. Варіть варення ще 2 рази по 10-15 хвилин. Готові кавунові кірки повинні стати прозорими.
Перелийте варення з кавунових шкірок у стерилізовані банки і закрийте. Зберігайте в сухому прохолодному місці
Динний джем з яблучним соком
Час приготування: 1 година
Складові:
850 г м'якоті дині
850 г цукру
220 мл яблучного соку
Рецепт приготування:
Диню помийте, обсушіть і очистіть від шкірки. Розріжте навпіл і видаліть насіння. М'якоть наріжте кубиками.
Складіть диню в миску або каструлю, додайте яблучний сік. Доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин.
Потім додайте цукор і варіть в один прийом до загустіння. Перелийте джем в стерилізовані банки і закрийте.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад