Як приготувати грибний паштет з овочами
Паштет найчастіше готують з печінки, але з грибів він виходить не менш смачним. Ми рекомендуємо зробити цю закуску з шампіньйонів з морквою, солоними огірками, часником і спаржею.
Грибний паштет можна намазувати на хліб, додавати в тарталетки і навіть начиняти ним фаршировані яйця.
{reklama}
Грибна ікра з овочами
Час приготування: 1 година
Інгредієнти:
300 г печериць
400 г моркви
1 маленький солоний огірок
200 г цибулі
120 г пагонів молодої спаржі (можна замінити стручковою квасолею)
3 зубчики часнику
Чорний мелений перець
Мелений каєнський перець
Сіль
1/3 склянки рослинної олії
Спосіб приготування:
Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками. Гриби довільно нарізати. Моркву очистити і нарізати кружальцями. Спаржеві пагони розрубати на чотири частини. Часник дрібно порубати.
Спаржу відварити в підсоленій воді протягом 2 хвилин, промити під холодною проточною водою. Моркву теж відварити до готовності і промити. Відкинути овочі на сито.
Налити в сковороду половину олії і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору. Додати олію, що залишилося, і гриби, готувати до випаровування рідини.
Додати відварену моркву, спаржу і дрібно порізаний солоний огірок. Посолити, поперчити за смаком. Готувати близько хвилини, помішуючи. Остудити.
Подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера.
Готовий грибний паштет подавати разом з хлібом.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад