DataLife Engine > новини > Лікарі пояснили, чому люди по-різному реагують на каву

Лікарі пояснили, чому люди по-різному реагують на каву

Лікарі пояснили, чому люди по-різному реагують на каву

Генетики з’ясували, чому кава по-різному впливає на людей. Виявляється кава впливає на людину на генетичному рівні.

За інформацією учених з медико-генетичного центру Genotek, майже кожен 8 житель Землі відчуває не найкращі відчуття після випитої чашки кави.

Випив каву люди можуть відчувати такі почуття, як тривожність, тахікардія, а також можливі різкі скачки артеріального тиску.

В результаті досліджень вчені з’ясували, що кава впливає на людей на генетичному рівні.

Такі відчуття пов’язані з присутністю в організмі різних варіантів гена ADORA2A, зазначає генетик Валерій Іллінський.

Також медики відзначають, що даний ген здатний впливати на вироблення гормону естрогену, а кофеїн в певних ситуаціях блокує його роботу – це і провокує підвищений тиск і прискорене серцебиття.



Повернутися назад