DataLife Engine > новини / Життя > Як правильно вибрати вино для вечері

Як правильно вибрати вино для вечері

Як правильно вибрати вино для вечері

Плануєте новорічне менюі не знаєте, яке вино найбільше пасуватиме до вашого столу? Ось кілька порад, які стануть в нагоді.

Як правильно вибрати вино для вечері

{reklama}

Піно Нуар (Pinot Noir)

чудово підходить для страви з земляними ароматами

Страви з такими інгредієнтами, як гриби та трюфелі, чудово смакують з червоними винами, такими як Піно Нуар та Дольчето, які є легкими, але наповненими пишною глибиною.

Шардоне (Chardonnay)

для жирної риби або риби в густому соусі

Шовковисті білі вина (наприклад, Шардоне з Каліфорнії, Чилі або Австралії) смакують з рибою, наприклад, сьомгою або будь-якими видами морепродуктів у густому соусі.

Шампанське (Champagne)

ідеально підходить до будь-якої солоної страви

Більшість сухих шампанських вин, таких як брют, справді мають дуже слабкий натяк на солодкий смак. Це робить їх досить освіжаючими до солоних страв, такі як локшина з соленим норі.

Каберне Совіньон (Cabernet Sauvignon)

ідеальне вино до соковитого червоного м'яса

Каліфорнійські вина Каберне, Бордо та Бордо - приголомшливі зі стейками або відбивними. Насичені дубильні речовини в цих винах оновлюють смак після кожного шматка м'яса.

Совіньон Блан (Sauvignon Blanc)

смакує з терпкими перев'язками та соусами

Гострі страви, як гребінці з грейпфрутово-цибулевим салатом, прекрасно доповнюються такими блискучими винами, як Совіньон Блан, Віхо Верде з Португалії та Вердехо з Іспанії.

Сухе Рожеве (Dry Rosé)

для багатих, сирних страв

Деякі сири пасують краще до білого вина, деякі до червоного; але майже всі підходять добре до сухого рожевого, яке має кислотність білого вина та фруктовий характер червоного вина.

Піно Гриджіо (Pinot Grigio)

добре смакує з легкими рибними стравами

Легкі страви з морепродуктів, як коктейлі з морепродуктів, здається, отримують більше смаку, коли поєднуються з такими ж ніжними білими винами, як Піно Гриджіо або Арнеіс з Італії або Шаблі з Франції.

Мальбек (Malbec)

підкреслить солодкі пряні соуси для барбекю

Мальбек, Сіра і Кот-дю-Рон - це виразні і насичені вина, пасують до їжі, приправленої соусами для барбекю, наприклад, курячі палички з азіатським барбекю.

Москато д'Асті (Moscato d'Asti)

ідеально поєднується з фруктовими десертами


Помірно солодкі ігристі вина, такі як Москато д’Асті, напівсолодке шампанське та Асті Спуманте допоможуть підкреслити фруктовий смак десерту.

Сіра (Syrah)

смакує з гострими стравами

До гострого приправленого м’яса вибирайте червоне вино з великою кількістю гострих нот. Сіра з Вашингтона, Каберне Франк з Франції та Ксиномавро з Греції - всі хороші варіанти.

Грюн Велтлінер (Grüner Veltliner)

підходить до свіжих страв

Цитрусовий та конюшиновий аромат австрійського Грюнера Вельтлінера є чудовим до страв з великою кількістю свіжої зелені, як-от паста з цукіні і травами. Інші сорти вина з винограду в подібному стилі включають Альбаріньо з Іспанії та Верментино з Італії.

Зінфандель (Zinfandel)

для паштетів, мусів і террінів

Якщо ви зможете підібрати один і той же прикметник для опису вина та страви, цей дует буде працювати. Наприклад, слова "простий та багатий" характеризують вино Зінфандель, італійське Неро д'Авола та іспанське Монастрель, а також кремовий мус з курки з печінкою.

Сухий рислінг (Riesling)

підходить до солодких та пряних страв

Спробуйте рислінг до індійських та азіатських страв, наприклад до тайського зеленого салату з м’ясом качки.

Рожеве шампанське (Rosé Champagne)

чудово підійде до закусок і до обіду

Рожеві ігристі вина, такі як рожеве шампанське та ігристі вина, мають досить виражений смак і підходять для широкого кола основних страв, таких як різотто.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад