DataLife Engine > новини / Здоров'я > Вчені назвали ще одну корисну властивість кави

Вчені назвали ще одну корисну властивість кави

Вчені назвали ще одну корисну властивість кави

Вживання кави для людей з хронічною хворобою нирок може знизити ризик передчасної смерті, – у цьому переконані португальські вчені.

Про це йдеться у матеріалі дослідників, пише журнал Nephrology Dialysis Transplantation.

У дослідженні, що тривало 12 років, взяли участь майже 5 тисяч осіб, які страждали від ниркової недостатності.

Медики оцінювали щоденний рівень кофеїну що міститься в каві, чаї та інших безалкогольних напоях, а також контролювали стан здоров'я добровольців, реєструючи всі випадки смерті до цього часу.

За даними вчених, ті, хто отримували 213 грамів кофеїну на добу, зменшили ризик передчасної смерті на 22% в порівнянні з тими, хто вживав менш як 28,2 міліграма кофеїну на добу.

Ризик смерті знизився на 26% у тих добровольців, які отримували в середньому 103 міліграми кофеїну.

Висновок вчених такий: вживання кави у людей з нирковою недостатністю здатне зменшити ризик передчасної смерті.





Повернутися назад