DataLife Engine > новини / Життя > Страви, які ні в якому разі не можна розігрівати: ви будете здивовані

Страви, які ні в якому разі не можна розігрівати: ви будете здивовані

Страви, які ні в якому разі не можна розігрівати: ви будете здивовані


Деякі з страв потрібно їсти одразу після приготування, інакше при розігріванні вони втрачають всі корисні властивості, а то й можуть стати причиною отруєння.

Портал AdMe склав список з восьми страв, які при повторному нагріванні можуть призвести до неприємних наслідків.

Селера

Селера – чудовий інгредієнт для супу. Проте в мікрохвильовці корисні нітрати, які містяться в селері, перетворять в токсичні і канцерогенні.

Якщо ви все-так вирішили приготувати суп із селерою – то холодний крем-суп буде чудовий варіантом. Або зробити з селери смузі.

Яйця

Яєчня чи омлет – корисний сніданок тільки в тому випадку, коли він свіжоприготований. Адже при повторному нагріванні яйця можуть стати токсичними.

Найкраще додавати яйця в салати чи сендвічі, які не потребують нагрівання.

Шпинат

Шпинат містить багато вітамінів та мінералів, проте варто вам його розігріти, як корисні нітрати перетворяться в шкідливі нітрити.

Краще додавати шпинат в смузі, сендвічі та холодні салати.

Гриби

При нагрівання білок в грибах змінює свою структуру, а це може привести до болів у шлунку і здуття живота.
Страви з грибами краще вживати одразу після їх приготування.

Картопля

Розігріта картопля втрачає і смак, і корисні властивості. Розігріта страва з картоплі може стати причиною ботулізму, якщо зберігати його в фользі при кімнатній температурі.

Залишки картоплі краще вживати в холодному вигляді в салатах, для прикладу.

Курка

При розігріванні курки – порушується структура білка. Саме це може призвести до проблем із травленням.

Холодне куряче м’ясо краще покласти в сендвіч або салат.

Буряк

Розігрівати страви з буряком теж не рекомендують через нітрати.

Рис

Рис містить вітаміни, мікроелементи, амінокислоти, але також спори бактерій, які можуть зберігатися навіть після варіння. Якщо після приготування залишити рис при кімнатній температурі, бактерії почнуть розмножуватися і це може викликати харчове отруєння.

Повторне нагрівання не вирішить проблему, тому рис краще з'їсти відразу або поставити в холодильник через годину після приготування і зберігати максимум до наступного дня.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook



Повернутися назад