RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


У Чернівцях розпочався масштабний міжнародний бізнес-форум.

Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація.



Українсько-Румунсько-Молдовський бізнес-форум у Чернівцях відбуватиметься впродовж двох днів. Його мета - посилити тристороннє міжрегіональне співробітництво між Україною, Румунією та Республікою Молдова. Зокрема, налагодити зв’язки з міжнародними партнерами, розвинути взаємовигідне транскордонне співробітництво, обговорити актуальні теми торговельної кооперації між трьома державами, розвиток туризму.



Розпочали захід із хвилини мовчання за загиблими у час війни захисниками та мирними жителями України.

"Навіть в умовах повномасштабної війни ми намагаємося втримати економіку, а в деяких галузях розраховуємо на розвиток та приваблення інвестицій. Адже це можливість допомагати фронту. Буковина сьогодні - один із тилових регіонів, який може стати певним хабом із розвитку підприємництва та міжнародного співробітництва. Маємо хороші традиції транскордонної співпраці, які продовжуємо, шукаючі нові взаємовигідні формати", - каже начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.



Форум відбувається у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. Там також облаштували виставкову зону, де представники регіональних підприємств різних галузей презентували зразки своєї продукції, аби сприяти просуванню товарів і послуг на зовнішні ринки.

У перший день форуму заплановані панельні сесії на такі теми: "Міжрегіональне економічне партнерство: інструменти та можливості активізації", "Практичні аспекти торгово-економічного співробітництва між Україною, Румунією та Республікою Молдова", "Інвестиції в інфраструктуру та інтеграція в європейську транспортну мережу", "Туризм як фактор розвитку транскордонного економічного співробітництва".



Участь в офіційному відкритті заходу також взяв голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. Він привітав учасників та організаторів із реалізацією гарної та потрібної ініціативи й побажав усім плідної роботи, йдеться в повідомленні Чернівецької обласної ради.

"Це перший тристоронній економічний бізнес-форум, який проходить у Чернівцях. Я дякую тим людям, завдяки яким ми сьогодні можемо збиратися й працювати, бо, на жаль, живучи у двадцять першому столітті у Європі, українці змушені виборювати право на свободу та життя. Тож дякую нашим героям-захисникам – Силам оборони, які воюють за територіальну цілісність України. Також вдячний нашим партнерам, адже сьогодні серед нас є представники країн, котрі від 24 лютого 2022 року пліч-о-пліч з українським народом, і ми відчуваємо їхню підтримку щодня. У ніч, коли російські ракети летять по мирному Львову, вже відомо про чотирьох загиблих, коли Буковина прощається з Героями, ви тут із нами і ми це дуже цінуємо", – зазначив голова обласної ради.

















Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
6-07-2023, 12:56
Коментарів 3 Переглядів 2 941

Теги -
Hаписав: Гість Олексій, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 липня 2023 14:09
В новині:
От нехай наші міжнародні партнери, уточнять у очільників області, чому вони не можуть отримати обладнання, яке їм критично необхідне!!! Чернівецький машинобудівний завод! Одне з найбільших, і можливо на даний момент єдине функціонуюче (бо практично всі інші зруйновані рашистами), підприємтсво яке своїм обладананням забезпечувало функціонування нафтогазової, хімічної, енергетичної промисловості – свідомо знищується і доводиться до банкрутства через необгрунтовані санкції, які накладені з подачі сумнівних людей ( частина з яких уже за гратами), була створена комісія, яка після ряду перевірок, довела , що порушень немає, або усунуті і рекомендувало зняти санкціїї, проте уже 9-й місяць підприємство не працює… 300+ людей без роботи, державний та місцевий бюджети недоотримали десятки мільйонів податків...ЦЕ злочин проти України і українського народу!!!!

Hаписав: буковинка, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 липня 2023 14:55
В новині:
Завдяки бездіяльності обласної влади вже 9 місяць блокується санкціями робота Чернівецького Машзаводу. За цей час завод втратив мільйонні контракти з Європейськими замовниками, зв'язки з якими будувались десятиліттями. Завод є потужним експортером обладнання і щорічно збільшував товарообіг з Європою, що давало області непогані показники екпорту. Вирішення питання зняття санкцій з Машзаводу лежить суто в сфері обласного губернатора, який до цього часу не вживає ніяких дій щодо цього, питання чому

Hаписав: Гість Наталія, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 липня 2023 15:38
В новині:
В умовах повномасштабної війни требо намагатися втримати економіку, а в деяких галузях розраховувати на розвиток та приваблення інвестицій, проводити форуми, шукати нові формати. Требо підтримувати всі українські підприємства і не доводити до банкрутства, допомогати зняти санкції Машзаводу. Адже це можливість допомагати фронту.

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.