RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Експерта, який перевіряв заступника голови Чернівецької ОВА Богдана Ковалюка на поліграфі, виключили із професійної асоціації.

Про це йдеться на сайті Всеукраїнської асоціації поліграфологів, пише molbuk.ua



Зазначають, що була проведена службова перевірка щодо обставин проходження дослідження із застосуванням поліграфа заступником Чернівецької ОВА Богданом Ковалюком, яке проводив член ВАП Олександр Сорочинський. 12 червня 2022 року Богдан Ковалюк оприлюднив висновок за результатами дослідження із застосуванням поліграфа.

Згідно цього висновку, Ковалюк дає правдиві показання про те, що не причетний до оформлення автомобілів на конкретний благодійний фонд, жодних вказівок не надавав, будь-якого “зиску” не отримував, про оплатне використання швидких йому нічого невідомо.

Дослідження Ковалюк пройшов у зв’язку зі скандалом та підозрою кількох високопосадовців Чернівецької ОВА щодо причетності до зловживань зі швидкими допомогами з Італії.

Експерти проаналізували висновок та результати дослідження з використанням поліграфа Богдана Ковалюка і виявили низку порушень:

1. У висновку зазначено, що дослідження проводили два поліграфологи: Олександр Сорочинський та Михайло Калинич. Однак, якщо підпис М.Калинича у висновку є, то підпис О.Сорочинського у висновку відсутній.

2. Серед документів, що підтверджують освіту поліграфолога, відсутні документи про освіту саме М.Калинича, який фактично підписав висновок.

3. У висновку зазначено, що О.Сорочинський – голова ГО “Всеукраїнська Асоціація Правди”. Дана асоціація була створена нещодавно та є пародією на ГО “Всеукраїнська Асоціація Поліграфологів”, яка об’єднує понад 400 поліграфологів усієї України.

Метою створення бачиться наслідування короткої абревіатури “ВАП” та введення клієнтів в оману і надання засновникам надуманого статусу. Що, власне, свідчить про моральні та етичні цінності осіб, які Всеукраїнську Асоціацію Правди створили та діють від її імені.

4. Згідно фрагменту поліграми, що додається до висновка, в ході дослідження були допущені істотні порушення:

взагалі відстуні показники за черевним диханням (НДХ), на поліграмі просто пряма лінія;

відсутній канал мікрофона, який є в поліграфі “Рубікон” та повинен бути відображений на поліграмі;

спостерігається форсоване грудне дихання, тобто є ознаки протидії;

відсутні маркування відповідей респондента на поліграмі;

час запису реакцій 8 секунд, при нормі 15 секунд;

замість українського поліграфа “Рубікон”, який зазначено у висновку, використовується інший російський поліграф “Бар’єр”.

Під час службової перевірки провели телефонну розмову Ковалюком.

Богдан Ковалюк підтвердив, що в ході дослідження брало участь два поліграфологи: О.Сорочинський (онлайн) та М.Калинич.
О.Сорочинський уникав спілкування довгий час, не надавав будь-які коментарі, намагався маніпулювати термінами з метою уникнення прямих відповідей. Після неодноразових запитань щодо його участі в цьому тестуванні повідомив, що взагалі не брав участі в дослідженні.

Михайло Калинич у телефонній розмові повідомив, що Богдан Ковалюк у соціальних мережах оприлюднив не оригінал довідки. Зі слів Калинича, то був шаблон, який Ковалюку вислали як зразок. Насправді оригінал довідки є іншим, а Сорочинський не брав участь у дослідженні.

На прохання надати оригінал довідки Ковалюк пообіцяв надати її згодом, однак не зробив цього.

"Враховуючи викладені обставини, слід дійти висновку про змову між О.Сорочинським, М.Калиничем та Б.Ковалюком щодо приховування реальних обставин дослідження та його результатів. Слід зазначити, що раніше на адресу ВАП неодноразово надходили скарги як з боку членів ВАП, так і з боку респондентів на неетичні та непрофесійні дії і якості О.Сорочинського.



Керівництвом ВАП було прийнято рішення про виключення з членів ВАП поліграфолога Сорочинського Олександра Вячеславовича у зв’язку з неетичними та непрофесійними діями, що дискредитують ГО “Всеукраїнська асоціація поліграфологів”, - йдеться на сайті ВАП.

Що відомо:

Раніше повідомлялося, що заступники начальника Чернівецької ОВА Богдан Ковалюк та Артур Мунтян, а також директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОВА Олег Чорний пройшли перевірку на поліграфі щодо причетності до зловживань зі швидкими допомогами з Італії. За словами посадовців, тест на детекторі показав, що вони не причетні до цієї справи.

Цьому передували шестигодинні обшуки в кабінетах топ-посадовців.

31 травня заступникові голови Чернівецької ОВА Артурові Мунтяну повідомили про підозру у справі про розкрадання "гуманітарки". У СБУ зазначили, що йдеться про справу зі привласненням карет "швидких", надісланих як гумдопомога з Італії.

Пізніше начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук назвав звинувачення у бік ОВА щодо причетності окремих чиновників у розкраданні гуманітарної допомоги "надзвичайно спекулятивними та маніпулятивними", а також "безпідставними та недоведеними в суді". А також назвав це політичним тиском на себе, обурився "розкішним життям правоохоронців" та назвав СБУ "службою заробітчан".
Редактор: Галина Олійник
5-07-2022, 12:19
Коментарів 1 Переглядів 12 438

Теги -
Hаписав: Олександр, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 квітня 2024 22:37
В новині:
Детектор лжи тест https://www.globalexpertsunion.com/ru/glavnaya/


До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.