RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

«БТУ-ЦЕНТР» за екологічну допомогу рослинам*


Щорічно аграрії втрачають до 30% урожаю внаслідок ураження сільськогосподарських культур збудниками хвороб, тому для захисту рослин від хвороб аграріям доводиться застосовувати хімічні препарати. Але з часом все актуальнішим стає зменшення кількості пестицидів та пошук альтернативних методів захисту рослин від хвороб. Це пов’язано зі збільшенням швидкості утворення резистентності у фітопатогенів до пестицидів. Подекуди швидкість утворення стійкості до пестицидів вже почала випереджати швидкість створення нових препаратів. Також у багатьох випадках пестициди негативно впливають на корисні мікроорганізми, бджіл та людей. Виникла проблема накопичення залишків пестицидів, які здатні до міграції, наслідком цього є забруднення сільськогосподарської продукції та потрапляння залишків пестицидів в організм людини.

Основною перевагою хімічного захисту рослин є швидка дія на шкідливі організми. Але віддання переваги одномоментній вигоді на шкоду довкіллю є однією з найнебезпечніших помилок людини. Тому, важливу роль у захисті рослин від хвороб має відігравати біологічний захист, який на сьогодні є і достатньо ефективним і екологічно чистим. Крім того біологічні засоби захисту рослин не руйнують екосистему на відміну від хімічних, а збагачують її корисними мікроорганізмами, які поступово витісняють патогенів та шкідників рослин.

Біопрепарати складаються з мікроорганізмів (життєздатних або в стані спокою) і БАР (біологічно активних речовин). Тому основним показником якості біопрепаратів є кількість мікроорганізмів (КУО/мл). Концентрацію спор (клітин, що знаходяться у стані спокою) мікроорганізмів визначають або по вазі їх біомаси, або перерахунком, виходячи з початкової кількості мікроорганізмів (КУО/ мл) в культуральній рідині.

За сукупністю властивостей одними із найбільш перспективних для створення препаратів для захисту рослин є бактерії, які належать до виду Bacillus subtilis.

Bacillus subtilis (сінна паличка) – рухома паличкоподібна аеробна бактерія довжина, якої становить близько 5, а діаметр - 0,7 мкм., широко поширена в ґрунті та на рослинних рештках. Теоретичним обґрунтуванням використання бактерій роду Bacillus для захисту рослин від хвороб є поєднання в них таких якостей, як висока антагоністична активність стосовно патогенних мікроорганізмів, висока стійкість проти несприятливих умов зовнішнього середовища та еволюційно симбіотичні взаємовідносини бацил з рослиною.

Захисний ефект біопрепаратів на основі Bacillus subtilis обумовлюється їх здатністю розмножуватися в ґрунті, змінюючи співвідношення антагоністичних і фітопатогенних видів мікроорганізмів в ґрунтовому мікробному біоценозі, а також здатністю бактерії виділяти біологічно активні речовини, які підвищують стійкість рослин до хвороб.

Науковцями компанії "БТУ-Центр" було створено біологічний фунгіцид Фітохелп на основі бактерій Bacillus subtilis, титр препарату не менше ніж 4х109 КУО/см3.

Фітохелп проявляє комплексну дію, рістстимулюючу і антимікробну, тобто покращує ріст та розвиток рослин і захищає їх від фітопатогенів.

Застосування біологічного фунгіциду Фітохелп для обробки насіння сільськогосподарських рослин дозволить захистити рослини від збудників пліснявіння та кореневих гнилей.

Обробка рослин біологічним препаратом Фітохелп під час вегетації дозволяє боротися з більшістю грибних (фітофтороз, борошниста роса, іржа, парша, кокомікоз, альтернаріоз, пероноспороз, бура плямистість, аскохітоз, фомоз, церкоспороз, септоріоз та ін.) та бактеріальних збудників хвороб рослин.

Редактор: Марія Фернюк
23-07-2020, 13:25
Коментарів 0 Переглядів 885

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.