Як обрати заклад для відпочинку, щоб не опинитися на лікарняному ліжку від неякісних напоїв? Адже недобросовісні бармени можуть приготувати коктейль, яким ви не насолодитесь, а отруєтесь.
Про "фокуси" за барною стійкою дізнавалась журналістка проекту Таємний агент, що показує Новий канал Олександра Башкатова, пише
glavred.info
"Я влаштувалась барменом в один із столичних пабів. Заклад пропонує гостям не лише хмільні напої, а й широкий вибір коктейлів. На власні очі побачила, як їх тут готують. Зізнаюсь, була неприємно вражена", – розповідає агентка.
Журналістка каже, що бармен міксував у коктейль не елітні напої, а горілку.
"Він зовсім не дотримувався рецептури. В технологічній карті було написано по 20 грам кожного інгредієнту, а він лив "на око". Так, мірним стаканом не користувався. А ще замінював текілу та ром на дешевший алкоголь", - розказала вона Главреду.
Більше того, працівник закладу замість чотирьох інгредієнтів давав три.
"Хлопець на всьому економив. І постійно мені повторював, що й я маю навчитись робити такі махінації. За його словами, лимону можу недодати, де треба лікер – краще горілку з соком. Головне, щоб клієнт не бачив, як готується його напій", – розповідає журналістка.
Олександра розповіла, що меню закладу не відповідає технологічним картам. Відвідувач обирає коктейль за описом або малюнком з меню, а йому приносять зовсім інший напій.
"Слід замовляти коктейлі на барі і ретельно стежити за тим, що вам ллють в келих", - рекомендувала Олександра читачам Главреда.
Якщо сумніваєтесь в якості інгредієнта, то попросіть окремо його продегустувати. Так ви зможете виявити підміну алкоголю.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
9-07-2020, 01:20
0
2 824