Пиріжки на вихідні: три смачні рецепти улюбленої страви

новини
1 926
0
Домашні пиріжки, які готували нам наші бабусі або мама, навіюють тільки приємні спогади. Ці рецепти пройшли довге випробування часом і все одно залишаються однією з найулюбленіших страв. Пропонуємо вам зануритися в дитинство і подарувати це відчуття своїм близьким, приготувавши смачні домашні пиріжки.

Пиріжки з вишнями



Пиріжки на вихідні: три смачні рецепти улюбленої страви


Це відмінний варіант пиріжків. Вони виходять солодкуваті та з легкою кислинкою і неодмінно сподобаються всім. Для приготування візьміть інгредієнти:

500 г борошна

250 мл молока

2 курячих яйця

100 г вершкового масла

6 ст. л. цукру

1 щіпка солі

2,5 склянки вишень


Підігрійте молоко і додайте 2 ст. л. цукру та дріжджі. Ретельно перемішайте і дайте настоятися суміші 15 хвилин. Розтопіть і додайте вершкове масло, одне яйце і сіль. Перемішайте масу, поступово додаючи борошно. Замісіть тісто та залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно піднялося. Вишні помийте і розріжте навпіл, посипте цукром та ретельно перемішайте.

На робочій поверхні, присипаній борошном, розкатайте шматочок тіста. У центр покладіть кілька ягід і присипте цукром. Зліпіть в зручну форму пиріжок і повторіть процедуру з іншим тістом.

Застеліть деко папером для випікання та викладіть наші пиріжки. Відправте їх в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини (повинна з'явиться золотава скоринка). Потім дайте пиріжкам охолонути і можна подавати.

Жарені пиріжки з м'ясом

Пиріжки на вихідні: три смачні рецепти улюбленої страви


Такі м'ясні пиріжки відмінною підійдуть для сніданку, а виходять вони соковитими та ніжними. Для приготування вам знадобиться:

500 г фаршу

1-2 ріпчастої цибулі

100 мл рослинної олії

500 г борошна

300 мл молока

40 г маргарину

2 ч. л. цукру

1 ст. л. води

сіль і перець – за смаком


У розігрітий до кімнатної температури маргарин поступово додайте всі інгредієнти (крім олії, цибулі та фаршу). Ретельно перемішайте. Замісіть тісто і залиште в теплому місці на півгодини. Після чого помніть його і знову залиште на півгодини, щоб тісто піднялося. Подрібніть цибулю та змішайте з фаршем. Додайте сіль, перець і добре перемішайте.

Робочу поверхню присипте борошном, перемістіть тісто і мніть до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Розкатайте маленький шматочок тіста, а в центр покладіть одну столову ложку начинки. Продовжуйте процедуру з усім тістом.

Розігрійте масло і обсмажте пиріжки з обох боків до золотистого кольору. Як тільки вони охолонуть – можете подавати. Смачного!

Пиріжки з капустою

Їх смак нагадує безтурботне дитинство, а приготувати їх досить просто. Візьміть інгредієнти:

500 г дріжджового тіста

1 яйце

1 білокачанну капусту

1 ріпчасту цибулю

50 мл рослинної олії

сіль і перець – за смаком


Пиріжки на вихідні: три смачні рецепти улюбленої страви


Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на олії до м'якості. Тонко наріжте капусту і додайте до цибулі. Постійно помішуйте, щоб не пригоріло. Додайте сіль, перець і тушкуйте до готовності.

Дріжджове тісто присипте борошном, щоб не прилипало до рук. Розділіть на невеликі шматочки і розкатайте в корж. У центр покладіть начинку і зліпіть по краях. Змастіть поверхню кожного пиріжка злегка збитим жовтком. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Смачного!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
22:10
"Так несподівано": померла багаторічна завідувачка терапевтичного відділення лікарні на Буковині
22:00
У 4 знаків Зодіаку починається нове життя. Вони відродяться з попелу
21:36
Правила без винятків: 7 речей, які ніколи не варто прати в гарячій воді
21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм