RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Домашні пиріжки, які готували нам наші бабусі або мама, навіюють тільки приємні спогади. Ці рецепти пройшли довге випробування часом і все одно залишаються однією з найулюбленіших страв. Пропонуємо вам зануритися в дитинство і подарувати це відчуття своїм близьким, приготувавши смачні домашні пиріжки.

Пиріжки з вишнями



Пиріжки на вихідні: три смачні рецепти улюбленої страви


Це відмінний варіант пиріжків. Вони виходять солодкуваті та з легкою кислинкою і неодмінно сподобаються всім. Для приготування візьміть інгредієнти:

500 г борошна

250 мл молока

2 курячих яйця

100 г вершкового масла

6 ст. л. цукру

1 щіпка солі

2,5 склянки вишень


Підігрійте молоко і додайте 2 ст. л. цукру та дріжджі. Ретельно перемішайте і дайте настоятися суміші 15 хвилин. Розтопіть і додайте вершкове масло, одне яйце і сіль. Перемішайте масу, поступово додаючи борошно. Замісіть тісто та залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно піднялося. Вишні помийте і розріжте навпіл, посипте цукром та ретельно перемішайте.

На робочій поверхні, присипаній борошном, розкатайте шматочок тіста. У центр покладіть кілька ягід і присипте цукром. Зліпіть в зручну форму пиріжок і повторіть процедуру з іншим тістом.

Застеліть деко папером для випікання та викладіть наші пиріжки. Відправте їх в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини (повинна з'явиться золотава скоринка). Потім дайте пиріжкам охолонути і можна подавати.

Жарені пиріжки з м'ясом

Пиріжки на вихідні: три смачні рецепти улюбленої страви


Такі м'ясні пиріжки відмінною підійдуть для сніданку, а виходять вони соковитими та ніжними. Для приготування вам знадобиться:

500 г фаршу

1-2 ріпчастої цибулі

100 мл рослинної олії

500 г борошна

300 мл молока

40 г маргарину

2 ч. л. цукру

1 ст. л. води

сіль і перець – за смаком


У розігрітий до кімнатної температури маргарин поступово додайте всі інгредієнти (крім олії, цибулі та фаршу). Ретельно перемішайте. Замісіть тісто і залиште в теплому місці на півгодини. Після чого помніть його і знову залиште на півгодини, щоб тісто піднялося. Подрібніть цибулю та змішайте з фаршем. Додайте сіль, перець і добре перемішайте.

Робочу поверхню присипте борошном, перемістіть тісто і мніть до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Розкатайте маленький шматочок тіста, а в центр покладіть одну столову ложку начинки. Продовжуйте процедуру з усім тістом.

Розігрійте масло і обсмажте пиріжки з обох боків до золотистого кольору. Як тільки вони охолонуть – можете подавати. Смачного!

Пиріжки з капустою

Їх смак нагадує безтурботне дитинство, а приготувати їх досить просто. Візьміть інгредієнти:

500 г дріжджового тіста

1 яйце

1 білокачанну капусту

1 ріпчасту цибулю

50 мл рослинної олії

сіль і перець – за смаком


Пиріжки на вихідні: три смачні рецепти улюбленої страви


Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на олії до м'якості. Тонко наріжте капусту і додайте до цибулі. Постійно помішуйте, щоб не пригоріло. Додайте сіль, перець і тушкуйте до готовності.

Дріжджове тісто присипте борошном, щоб не прилипало до рук. Розділіть на невеликі шматочки і розкатайте в корж. У центр покладіть начинку і зліпіть по краях. Змастіть поверхню кожного пиріжка злегка збитим жовтком. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Смачного!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
21-12-2019, 22:33
Коментарів 0 Переглядів 1 901



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.