Головний аргумент вчених про те, чому не потрібно їсти сире тісто, – воно здатне заразити сальмонелою, а також кишковою паличкою.
За словами фахівців, у готовому виробі з тіста після термічної обробки небезпечні для здоров’я мікроорганізми гинуть, але в сирому тісті вони можуть бути, і його поїдання тоді виявиться фактором інфікування, передає ukrhealth.net.
“Як мікроби опиняються в сирому тесті? Вони можуть забруднити зерно в полі або на етапі його переробки. В результаті в тому ж борошні може міститися кишкова паличка”, – розповіли інфекціоністи.
Фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань США нагадали про те, як в 2016 році сире борошно спровокувала спалахи в країні спалаху інфекції кишкової палички. В результаті вживання такого продукту розвивається виснажлива для людини кишкова інфекція – сальмонельоз.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-12-2018, 02:00
0
2 190