RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Лієв заперечив, що претендує на посаду голови Чернівецької ОВА - відео

У місцевих ЗМІ поширилася інформація, що можливим претендентом на посаду голови Чернівецької ОВА замість Сергія Осачука є нинішній заступник начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони України Олександр Лієв.

Проте сам Олександр Лієв цю інформацію заперечив у відеозверненні, пише molbuk.ua



"Дорогі буковинці! Рідна серцю Буковино! За останній день я отримав більше сотні запитань, де я і як у мене справи. У мене все 4.5.0, у мене все добре, я у Кривому Розі, на батьківщині президента, щойно завершили нараду в бригаді ТрО. Займаюся озброєнням у ЗСУ, працюю, служу у Міноборони. Одним із основних завдань є питання озброєння.

Зацікавився, чому ж так усім стало цікаво, як у мене справи саме зараз. З’ясувалося, що хтось запустив чутки, що нібито я вже майже губернатор Буковини. Для мене це була неймовірна честь, я на таке не претендую і не маю таких намірів, планів. Адже маю дуже важливе завдання зараз у лавах ЗСУ, Міноборони зокрема", - сказав Лієв.



Як повідомлялося, Кабінет Міністрів погодив звільнення Сергія Осачука із посади глави Чернівецької обласної державної адміністрації.

Надалі президент України має підписати відповідний документ про звільнення Осачука з цієї посади. Лише тоді вважатиметься, що голову ОВА відправлено у відставку.

Довідка:

Лієв Олександр Сергійович (нар. 16 травня 1976) — голова Асоціації індустрії гостинності України, виконавчий директор ПАТ "НСТУ", кримський політик, екс-міністр туризму АРК, екс-перший заступник генерального директора НТКУ, радник міністра аграрної політики Олексія Павленка, експерт туристичної галузі.

Депутат Верховної ради АР Крим п'ятого скликання. Був членом політради Народно-демократичної партії (2004—2006), член Партії регіонів (2010—2014).

Викладацька діяльність у Чернівецькому національному університеті ім. Федьковича (2006—2007), Таврійському національному університеті ім. Вернадського (2012—2013).

Трудова діяльність та зв'язок із Буковиною:

З 2006 по 2007 — радник голови‚ начальник організаційного відділу апарату‚ заступник керівника апарату Чернівецької обладміністрації; м. Чернівці.

З 2007 — заступник директора з економічних питань ДП "Чернівецький облавтодор"; м. Чернівці.

З 2007 по 2009 — начальник Головного управління регіонального розвитку‚ архітектури та інфраструктури Чернівецької обладміністрації; м. Чернівці.

З 2009 по 2010 — голова Севастопольського територіального відділення Антимонопольного комітету України; Севастополь. Був відомий гучними розслідуваннями справ формування цін на світлі нафтопродукти та дизпаливо у Криму.

З 2010 — голова Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з водогосподарського будівництва та зрошувального землеробства; Сімферополь.

З листопада 2010 — міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим.

Навесні 2014-го міністр відмовився від пропозиції займати міністерський пост під російським прапором, а також висловився з гострою критикою щодо референдуму на півострові. Внаслідок чого був оголошений персоною нон ґрата і змушений був перевезти сім'ю до Києва.

З квітня 2014 по лютий 2015 — перший заступник генерального директора Національної телекомпанії України. Головним завданням для себе ставить перехід НТКУ до формату суспільного мовлення, "яке стане фундаментом об'єктивності в Україні".

У 2014 році заснував Асоціацію індустрії гостинності України. Асоціація індустрії гостинності України сприяє розвитку внутрішнього та в'їзного туризму; створює сприятливі умови для розвитку туристичних дестинацій; об'єднує та розвиває комерційні й некомерційні туристичні об'єкти України; підвищує конкурентоздатність та прибутковість внутрішніх туристичних продуктів, сервіс та якість туристичних послуг; робить гостинність прибутковою справою.

З лютого 2015 по квітень 2016 року працював радником міністра аграрної політики Олексія Павленка. Займався адміністративними питаннями, а також координацією діяльності міністерства щодо захоплених в Криму державних підприємств і їх майна.

2017 року Олександр Лієв ініціював створення національного туристичного порталу Zruchno.Travel. Портал розпочав роботу 17 травня 2017 року і об'єднав унікальні сервіси та партнерські програми, щоб звернути увагу на об'єкти туріндустрії України, покращити якість інфраструктури, допомогти туристичному бізнесу і зацікавити українців до подорожей.

У липні 2017 року призначено виконавчим директором ПАТ "Національна громадська телерадіокомпанія України".

У березні 2019 року завершив реорганізацію компанії та звільнився з посади виконавчого директора Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Голова правління Зураб Аласанія подякував Лієву за роботу під час першого етапу реформи Суспільного та відзначив його ефективність як кризового менеджера.

Продовжує займатися питаннями туризму. Зокрема, дає оцінки перспективам розвитку туризму в Криму у 2015-му році[7] та активно доносить до спільноти, що після анексії півострів втрачає свій туристичний статус та перетворюється на "авіаносець із сотнями тисяч військових".

У січні 2022 року пройшов конкурс на заступника начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони України.

З початком вторгнення Росії в Україну вступив до сил територіальної оборони ЗСУ.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
19-06-2022, 17:43
Коментарів 0 Переглядів 5 656

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.