RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Ви задумали ремонт кухні, а питань з кожним днем виникає все більше. Якою має бути послідовність робіт? На чому із матеріалів можна заощадити, а на чому не варто? Що можна зробити самотужки, а з чим краще звернутися до майстрів своєї справи? Ми пропонуємо вам поради від фахівців компанії "Еталон", інженерно-будівельної компанії "Термо Хаус", магазину систем фільтрації води VIVAL AQUA та компанії "Екотерм", які допоможуть вам зробити ремонт якісно та без зайвих зусиль.

Ремонт кухні: створюємо дизайн-проєкт і підводимо усі комунікації!*


Починаємо зі створення проєкту кухні

Як відомо, на початку будь яких робіт потрібно визначитися з дизайном кухні. Можна замовити готовий дизайн-проєкт у фахівців. Але якщо у вас є власні ідеї облаштування кухні ви можете створити проєкт самі, скориставшись порадами майстрів.

І почати потрібно з точного вимірювання параметрів приміщення, розташування дверних та віконних отворів. Створюємо детальний проєкт, на якому визначаємося, де будуть розташовані меблі (обов’язково з зазначенням розмірів), яка і де буде побутова техніка. Також на цьому етапі важливо оцінити стан комунікацій (підвід води, газу, електрики, каналізації), з’ясувати, що і де буде проходити, і теж внести це в проєкт.

Важливо! Чим детальніше та точніше буде зроблений ваш проєкт, тим менше у вас буде виявлених "косяків" у подальшій роботі.

Визначаємо перелік робіт та приблизну вартість ремонту

Коли ви визначилися, як саме повинна виглядати ваша кухня, шукаємо підрядника, разом з яким і визначаємо необхідні роботи, кількість та приблизну вартість матеріалів (що конкретно потрібно, скільки приблизно коштує).

Ось приблизний перелік робіт ремонту кухні. Звісно, у вас можуть бути інші ідеї, наприклад, встановити ще додаткові перегородки. Та тут важливо те, що спочатку разом з майстрами визначаємо повний обсяг ремонтних робіт і уже, відштовхуючись від нього, визначаємо бюджет ремонту.

1. Вибір та монтаж вікон

Тут все просто, викликайте спеціалістів, які і демонтують старе вікно, і встановлять нове. Але при виборі вікна на кухню варто врахувати, що через велику кількість випаровувань це приміщення є одним із найвологіших у квартирі.

– Вікно на кухні повинно зберігати тепло, пропускати максимум світла і бути зручним у догляді, – розповідає Ольга Горілейчук, провідний менеджер компанії "Еталон". – Якщо в приміщенні відсутня або погано працює система вентиляції, волога не знаходить виходу, і на профілі, склопакетах або відкосах може з’являтися конденсат. Щоб уникнути цього, необхідно провітрювати приміщення кілька разів на день.

Замовляючи вікна на кухню, обов’язково зверніть увагу на якість механізмів відкидних, поворотно-відкидних стулок. Також вдалим вибором для кухні стануть вікна з покроковим провітрюванням.

Одна з головних характеристик металопластикових вікон – енергозбереження. Щоб на кухні воно було якомога більшим, а на вікнах і відкосах не з’являвся конденсат, ми рекомендуємо замовляти вікна з п’ятикамерного металопластикового профілю та двокамерними склопакетами, в яких внутрішнє скло охолоджується менше, ніж у звичайному.

А ще радимо при оформленні замовлення включити в комплект протимоскітну сітку та жалюзі. Окрім того, бажано обладнати стулку вікна на кухні компактним елементом, що блокує відкривання, так званим "замком дитячої безпеки", а також підвищеним захистом від злому.

ВАЖЛИВО! Велике значення має правильно здійснений монтаж вікон. Якщо ви обрали якісне енергозберігаюче вікно, але його погано встановлено, ви все одно будете потерпати від протягів.

Ремонт кухні: створюємо дизайн-проєкт і підводимо усі комунікації!*

2. Електромонтаж, вода, каналізація, фільтри, системи опалення

Знову ж, якщо будинок новий, основні комунікації замінювати не потрібно. А ось зробити розводку водовідведення, електрики, розеток – це обов’язкові роботи. І ось тут вам знадобиться раніше розроблений дизайн-проєкт із зазначенням точного розташування меблів та побутової техніки.
Якщо ж у вашій квартирі ремонту не було років 20, то каналізація, водопровідні труби та електрика потребують особливої уваги.

Електромонтаж

Тут вам потрібно буде замінити всі кабелі, зробити виводи під побутову техніку, розетки, вимикачі освітлення, правильно розрахувати навантаження на проводку, підібрати потрібну автоматику тощо. І усе це повинен робити досвідчений електрик.

– Коли ми точно знаємо, де буде знаходитися кожен прилад на кухні, прокладаємо окремі 6 ліній з окремими автоматами на електрощитку в квартирі: розетки робочої зони, холодильник, мікрохвильвка, духова шафа, посудомийна машина, витяжка. – розповідає Андрій Кушнірик, директор інженерно-будівельної компанії "Термо Хаус". – Це так зване правило шести, якого потрібно дотримуватися завжди. Якщо ж "зекономити" і поставити все на одну проводку, буде спрацьовувати автомат, що спонукатиме до його заміни на більш потужний номінал. А це перевищить поріг максимально допустимого струму на провідник. Тоді проводка перегріватиметься, з часом ізоляція втратить свої функції, і в результаті може виникнути пожежа.

ВАЖЛИВО! На всі прилади на кухні, що пов’язані з водою і де може бути ураження електричним струмом, бажано встановити якісний пристрій захисного відключення (ПЗВ), який відповідає категорії струмовитоку. Крім того, що є ПЗВ, обов’язково потрібно ці прилади заземлити.

Ремонт кухні: створюємо дизайн-проєкт і підводимо усі комунікації!*

Вода, каналізація

– Перш ніж облаштувати кухню сучасними меблями і технікою, необхідно добре продумати, а ще краще спроєктувати розведення систем водопостачання і каналізації, – рекомендує Андрій Кушнірик, директор інженерно-будівельної компанії "Термо Хаус".
– Розведення водопровідних трубопроводів, так само як і каналізаційних, може здійснюватися відкритим і закритим способом. Труби повинні прокладатися з забезпеченням доступності до ключових вузлів і не псувати інтер’єр приміщення.

Визначившись з місцями розміщення мийки, посудомийної машини, котла, колонки і виходячи з кількості мешканців, роблять розрахунок обсягів води, що витрачаються. Потім підбирають оптимальну схему розведення трубопроводів, їх матеріал і діаметри. За необхідності встановлюють насоси і водоочисні фільтри. За правилами потрібно встановити на кухні під мийкою окремі точки водозабору: одну гарячої води – на мийку і дві холодної – на мийку та на окремий кран для посудомийної машини. Якщо ви плануєте розмістити на кухні ще й пральну машину, теж потрібно подбати про окреме підведення та злив води.

Із додаткових опцій бажано встановити під мийкою хоча б найпростіший бюджетний датчик контролю витоку води. Адже в кухні підлога не завжди буває з плитки, а й з ламінату, паркету, натурального дерева. І в результаті затоплення вона може постраждати. А такий датчик у разі витоку води вчасно спрацює, перекриє кран і повідомить про це звуковою сигналізацією.
На випадок, якщо витік станеться, коли вас немає вдома, потрібно ставити розумнішу систему, яка подасть сигнал про витік на ваш смартфон. Також зараз можна встановити аква-контроль на будь-яку конкретну точку водозабору і водовідведення, що убезпечує господарів оселі від затоплення.

Чим більше точок водорозбору у квартирі, тим більшим має бути січення труб. Зазвичай використовують діаметр труб 16-20 мм. Діаметр каналізаційної труби бажано брати 50 мм, але не нижче 40 мм.
Щоб не було чути всілякого дзюркотіння з кухні, можна використати каналізаційну трубу з підвищеними характеристиками шумоізоляції. Труби для водопостачання і для каналізації обирайте з якісних матеріалів

ВАЖЛИВО! При розведенні каналізаційної мережі потрібно уникати поворотів труб під кутом 90 градусів. Адже неправильно встановлена каналізація і погані відводи можуть стати причиною частих засмічень і складнощів під час прочищення каналізації.

Фільтри для очищення води

На початкових стадіях ремонту в будинках та квартирах також варто подбати про розміщення фільтрів та систем очищення води.

– На сьогодні вода з міського водогону, а також із криниць та свердловин неякісна, шкідлива для здоров’я та сантехніки, – зауважує консультант магазину систем фільтрації води VIVAL AQUA. – Дуже часто у воді містяться аміак, нітрити, нітрати, кислоти, які викликають подразнення шкіри, сухість, лущення, алергічні реакції, також ці чинники виводять з ладу побутову техніку.

Щоб отримати якісну технічну воду, яка допоможе зберегти ваше здоров’я та захистити від поломок котел, побутові і сантехнічні прилади, ми радимо встановлювати і в приватних будинках, і в квартирах системи очищення води ще на початковій стадії ремонту. Тому потрібно продумати, як ви маєте завести воду в оселю, а під час проведення сантехнічних робіт передбачити місце, де буде встановлена система фільтрації, а від неї розведення труб вже йтиме далі.

Ця система завдяки фільтрувальному завантаженню різного типу ефективно видаляє з води камінь, залізо, нітрити, нітрати, амоній, хлориди і т.д. – всього понад 14 елементів.

Для отримання якісної та здорової води для пиття та приготування їжі рекомендуємо фільтр зі зворотнім осмосом та мінералізатором. Його шестиступенева система очищення води включає в себе:
1) попереднє очищення трьома ступенями: механічне та очищення вугіллям;
2) фільтрацію за технологією зворотнього осмосу;
3) остаточне очищення за допомогою картриджа посткарбонат і мінералізацію.

Наявність мінералізатора в складі системи дозволяє забезпечити насичення води необхідними мікроелементами. Продуктивність такого фільтра – до 300 л очищеної води на добу, що цілком достатньо для сім’ї з 3-6 людей.

ВАЖЛИВО! Щоб правильно підібрати систему очищення води та обслуговувати її, звертайтеся тільки до професіоналів!

Ремонт кухні: створюємо дизайн-проєкт і підводимо усі комунікації!*

Системи опалення та нагріву води

Тепер настала черга подбати про все, що необхідно для обігріву кухні і постачання гарячої води: системи опалення, види котлів, колонок, бойлерів тощо. Можна скористатися порадами знайомих і самостійно обрати необхідне обладнання, та все ж краще звернутися до фахівців, які порадять, що економніше, зручніше і краще в експлуатації.

– Якщо у вас новобудова чи ви маєте можливість встановити індивідуальне опалення, ідеальний варіант, на мою думку, – газовий двоконтурний конденсаційний котел, – ділиться досвідом Анатолій Березан, фахівець компанії "Екотерм". – Наприклад, італійські котли RADIANT значно економніші за інші, бо споживають менше газу, мають підвищену продуктивність гарячої води, власну запатентовану технологію і використовують новітні технології.

У квартирах з центральним опаленням для нагріву води на санвузол і кухню встановлюють переважно електричні бойлери. Але якщо вам буде не вистачати води з бойлера, краще обрати сучасну газову колонку, яка споживає небагато газу.

Встановлення теплої підлоги – чудовий варіант обігріву для кухні. Для кухні і взагалі для квартири найкращий і найекономніший серед усіх видів теплої підлоги – водяна підлога від газового котла, – додає Анатолій Березан, фахівець компанії "Екотерм". –Електрична підлога виходить більш витратною і "влітає в копієчку". Інфрачервона – економніша, але не настільки ефективна, тому що не здатна забезпечити комфортну температуру і часто може служити лише допоміжним варіантом обігріву, якщо є вже якась інша система опалення.

ВАЖЛИВО! Не економте на матеріалах для інженерних систем! Для опалення, каналізації і теплої підлоги труби, які заливаються в бетон і ховаються в стіни, потрібно обирати якісні, наприклад, німецького виробника TECE. Вони мають термін експлуатації 50 років і гарантію від виробника.

Ремонт кухні: створюємо дизайн-проєкт і підводимо усі комунікації!*

Нагадуємо, раніше ми писали про те, як правильно розпочати ремонт, щоб уникнути помилок.
Редактор: Марія Фернюк
26-04-2021, 12:50
Коментарів 0 Переглядів 5 250

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!