DataLife Engine > Коронавірус на Буковині / новини > Вчені з'ясували, який популярний продукт є розсадником коронавірусу

Вчені з'ясували, який популярний продукт є розсадником коронавірусу

Вчені з'ясували, який популярний продукт є розсадником коронавірусу

Риба лосось - потенційний розсадник китайського коронавірусу Covid-19. Інфекція в її м'ясі може бути життєздатною понад вісім днів (все залежить від температурного режиму).

Про це повідомляється на спеціалізованому порталі Biorxiv, пише Главред.

{reklama}

До такого висновку після дослідження прийшли китайські вчені. Вони стверджують, що при температурі + 25 градусів за шкалою Цельсія патоген на лососі залишається заразним протягом двох днів. Але при температурі +4 патоген може бути небезпечним вісім днів.

Несприятливий фактор полягає в тому, що в рамках транспортування риби на прилавки супермаркету, на ринок або ж в ресторан найчастіше температура зберігання становить від 0 до +4 градусів.

Відповідно, стверджують вчені, експортований або імпортований лосось може бути джерелом поширення китайського коронавірусу Covid-19.

На відміну від різноманітних овочів, фруктів і ягід рибу перевозять в умовах низьких температурних режимів, що і дає можливість вірусу зберігати життєздатність до восьми днів.

Китайські дослідники порекомендували медикам розробити спеціальний протокол, який спрямований на усунення ризиків інфікування риби до того як вона надійде в продаж.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад