Вчені з'ясували, який популярний продукт є розсадником коронавірусу
Риба лосось - потенційний розсадник китайського коронавірусу Covid-19. Інфекція в її м'ясі може бути життєздатною понад вісім днів (все залежить від температурного режиму).
Про це повідомляється на спеціалізованому порталі Biorxiv, пише Главред.
{reklama}
До такого висновку після дослідження прийшли китайські вчені. Вони стверджують, що при температурі + 25 градусів за шкалою Цельсія патоген на лососі залишається заразним протягом двох днів. Але при температурі +4 патоген може бути небезпечним вісім днів.
Несприятливий фактор полягає в тому, що в рамках транспортування риби на прилавки супермаркету, на ринок або ж в ресторан найчастіше температура зберігання становить від 0 до +4 градусів.
Відповідно, стверджують вчені, експортований або імпортований лосось може бути джерелом поширення китайського коронавірусу Covid-19.
На відміну від різноманітних овочів, фруктів і ягід рибу перевозять в умовах низьких температурних режимів, що і дає можливість вірусу зберігати життєздатність до восьми днів.
Китайські дослідники порекомендували медикам розробити спеціальний протокол, який спрямований на усунення ризиків інфікування риби до того як вона надійде в продаж.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад