До Великодня у Чернівцях — оригінальні пряники
Пекарі намагаються зацікавити покупців новими виробами. До Великодня в одному з кондитерських домів Чернівців виготовляють оригінальні пряники.
- Ми вже встановили таку традицію, коли до свят виготовляємо ексклюзивні пряники, - каже Галина Ніконова, співвласник кондитерського дому. - Скажімо, такі пряники робили до Дня міста. А на Новий рік випікали пряники зі сніговичками. Зараз же виготовляємо великодній пряник. Він має форму маленької пасочки.
Як каже Галина Ніконова, раніше до свят люди купували більш традиційні хлібні вироби. Нині покупці стали вибагливіші. "Тому намагаємося урізноманітнити асортимент. Зараз кожна випічка – як витвір мистецтва, - каже Галина Ніконова. - Скажімо, випікаємо також сирну паску. Вона виглядає так, як звичайна, але всередині начинена соленим сиром. А ще: кекс пасхальний з курагою, родзинками, вироби прикрашені мастикою, мафени з шоколадом тощо.
Кондитери та пекарі найбільше працюватимуть у суботу перед Великоднем. Кажуть, що нерідко в передвеликодні дні засиджуються на роботі до пізнього вечора. Це робиться для того, щоб люди купували лише свіжу випічку.
Повернутися назад