Минулого року кожен буковинець з'їв 42 кг м'яса та 1,4 центнера картоплі

У 2011р. житель області в середньому спожив 42 кг м’яса та м’ясних продуктів, 244 кг молока та молочних продуктів, 303 яйця, 119 кг хлібних продуктів, 167 кг овочів, 144 кг картоплі, 54 кг плодів, ягід та винограду, 38 кг цукру, 13 кг олії, 11 кг риби.
Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Чернівецькій області.
Порівняно з 2000р. відмічалась збільшення обсягу вживання всіх продуктів (крім молока, молочних продуктів та картоплі). Зокрема, в середньому одним буковинцем спожито яєць та овочів в 1,7 раза більше, ніж у 2000р., м’ясних продуктів та риби – в 1,6 раза, олії – у півтора раза.
Як свідчить статистика, житель нашої області вживає більше молочних продуктів, хліба, картоплі, овочів та фруктів, ніж в середньому в країні. Однак, що стосується споживання м’яса, риби та яєць, то тут буковинці дещо відстають.
Важливим фактором, який позначається на показниках споживання продуктів харчування, є рівень цін. На відміну від попередніх років у 2011р. зафіксовано зниження цін на продукти харчування на 1,5%. Особливо відчутно подешевшали такі продукти харчування як овочі, цукор та фрукти.
Повернутися назад