DataLife Engine > Новини Чернівців / гаряча тема > Заморозки на Буковині негативно вплинули на абрикоси та вишні

Заморозки на Буковині негативно вплинули на абрикоси та вишні

Заморозки на Буковині негативно вплинули на абрикоси та вишні


У Чернівецькій області у першій декаді квітня спостерігалися заморозки у повітрі інтенсивністю мінус 3-4º. Це могло завдати шкоди окремим плодовим, які на даний момент розцвіли (абрикос, вишня). Вони гинуть навіть при температурі мінус 1-2º.

Про це повідомив Чернівецький обласний гідрометеоцентр.

{reklama}

Перша декада квітня характеризувалася холодною для даного періоду, з заморозками у повітрі та на поверхні ґрунту та з великою кількістю опадів у вигляді дощу і мокрого снігу, погодою.

Протягом даної декади по всій території області опади випадали у вигляді дощу та мокрого снігу; їх розподіл був нерівномірний. Найбільша кількість опадів відмічалася на заході області – 53 мм, що складає 310% норми.

У першій декаді квітня агрометеорологічні умови були складними і неоднорідними, що вплинуло на хід весняно-польових робіт.

На території області спостерігалося різке зниження температури повітря, нічні заморозки та значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Ці
умови спричинили затримку в сівбі ярих та зернобобових культур і створили сприятливе середовище для розвитку хвороб рослин.

Заморозки в повітрі інтенсивністю мінус 3-4º можуть завдати шкоди окремим плодовим, які на даний момент розцвіли (абрикос, вишня), які гинуть навіть при температурі мінус 1-2º.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад